Sergiu Mocanu: Dacă Kulminski ajunge viceprim-ministru al Reintegrării, ne putem pomeni cu planul Kozak - 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Mocanu în cadrul uneia din emisiunile sale de pe YouTube.
Sergiu Mocanu în cadrul uneia din emisiunile sale de pe YouTube.

Liderul Mişcării Populare Antimfie, Sergiu Mocanu, consideră că „este grav” dacă se adevereşte informaţia lansată în spaţiul public că Vladislav Kulminski ar putea prelua funcţia de vicepremier pentru Reintegrarea Republicii Moldova în Guvernul PAS.

Sergiu Mocanu este de părere că Vladislav Kulminski nu este capabil să contribuie la soluţionarea conflictului de pe Nistru în favoarea Republicii Moldova.

„Dacă oameni de genul lui Kulminski se apucă să rezolve conflictul transnistrean, noi o încurcăm rău. Conflictul transnistrean nu trebuie rezolvat în paradigma asta. Trebuie rezolvată pentru început paradigma, pe urmă să ne apucăm să rezolvăm problema transnistreană. Este nevoie de un concept la început. Dacă presupunem că se găseşte un plan Kozak - 2, până nu anulezi Memorandumul Primakov, nici nu poţi vorbi despre o agendă pe subiectul transnistrean. Până nu schimbi formatul „5+2”, în care să facă parte şi România, nu poţi trece la a discuta asupra conflictului transnistrean, pentru că ne punem pomeni cu al un doilea plan Kozak, iar de la asta poate ieşi numai scandal”, a spus Sergiu Mocanu în emisiunea sa de pe YouTube.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite