PSRM va ataca la Curtea Constituţională majorarea de către PAS a salariilor judecătorilor CCM

PSRM va ataca la Curtea Constituţională majorarea de către PAS a salariilor judecătorilor CCM

FOTO simbol

Deputaţii PSRM vor ataca la Curtea Constituţională (CCM) majorarea de către PAS a salariilor judecătorilor CCM. Anunţul a fost făcut de către deputaţii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Grigore Novac şi Petru Burduja, în cadrul unui briefing de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit lui Petru Burduja, amendamentul de majorare practic de două ori a salariilor lunare ale judecătorilor Curţii Constituţionale, până la 82 mii de lei, a fost aprobat ilegal, deoarece nu a avut avizul pozitiv al guvernului. Astfel, potrivit deputatului socialist, a fost încălcat art. 131 p.4 din Constituţia RM care prevede că ”Orice propunere legislativă sau amendament care atrag majorarea sau reducerea veniturilor bugetare sau împrumuturilor, precum şi majorarea sau reducerea cheltuielilor bugetare pot fi adoptate numai după ce sunt acceptate de Guvern”.

În legătură cu acest fapt, Grigore Novac a anunţat că în următoarele zile deputaţii socialişti vor sesiza Curtea Constituţională pentru a clarifica cum vor proceda  judecătorii Înaltei Curţi, vor apăra Constituţia sau propriile salarii.

”Amendamentul doamnei Stamate, semnat inclusiv şi de dl Grosu, doamna Roşca este, în opinia mea, un fel de mită legalizată şi un fel de notă de plată, achitată judecătorilor Curţii care dea lungul timpului şi-au dovedit loialitatea faţă de actualul regim si nicidecum fată de Constituţie”, a concluzionat Grigore Novac.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările