Propunerea lui Plahotniuc la funcţia de premier este considerată o sfidare a bunului simţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea candidaturii lui Vlad Plahotniuc pentru funcţia de premier de către PDM reprezintă o sfidare a bunului simţ, crede expertul în politică Anatol Ţăranu şi jurnalistul Valeriu Saharneanu. Cei doi au vorbit despre acest lucru în cadrul emisiunii „Loc de dialog” de la postul public „Radio Moldova”, transmite IPN.

Jurnalistul Valeriu Saharneanu, fost deputat liberal-reformator, consideră că PDM „se joacă cu focul”, dacă insistă asupra candidaturii lui Plahotniuc şi speră că preşedintele Timofti nu se va lăsa şantajat de PDM. ”Numirea lui Plahotniuc în funcţia de prim-ministru ar conduce la proteste în masă cu mult mai de amploare decât cele din vara trecută. Aceasta a fost o cale a lui Plahotniuc pentru acapararea deplină a puterii. Sperăm că Nicolae Timofti în ceasul al 12-lea va da dovadă de tărie de caracter şi nu se va lăsa şantajat de către PDM”, a spus fostul parlamentar.

O opinie similară o are şi Anatol Ţăranu, directorul Centrului de analiză şi consultanţă „Politicon”. „Este evident că Partidul Democrat doreşte să-l aducă pe Plahotniuc în fruntea Guvernului, cu toate riscurile care există pentru formaţiune. Acesta de fapt este un program mai îndelungat de acaparare definitivă a puterii în stat. Încercarea de a propune la şefia Guvernului o persoană cu cel mai înalt antirating din ţară este o sfidare a bunului simţ. “, a declarat Ţăranu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite