Presa rusă: Dodon i-a spus lui Putin că ar putea împărţi puterea cu Plahotniuc, după parlamentarele de la Chişinău

Presa rusă: Dodon i-a spus lui Putin că ar putea împărţi puterea cu Plahotniuc, după parlamentarele de la Chişinău

FOTO colaj Adevărul

Ziarul rus „Kommersant” scrie că, pe 27 aprilie, la Sankt-Petersburg, a avut loc o întrevedere dintre Vladimir Putin şi Igor Dodon, însă despre acest eveniment presa nu ar fi fost informată. Întrevederea a fost una scurtă, unde preşedintele moldovean i-ar fi prezentat liderului de la Kremlin un scenariu ce ar urma să se întâmple după parlamentarele din 2018 de la Chişinău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit „Kommersant”, cu referire la surse de încredere, Igor Dodon i-ar fi comunicat lui Vladimit Putin că, după parlamentare, s-ar putea crea o situţie când nici PDM, condus de Vlad Plahotniuc, nici socialiştii nu vor avea o majoritate parlamentară. Iar în acest caz, aceştia vor fi nevoiţi să împartă puterea în stat.

Publicaţia notează că Dodon şi Plahotniuc, doi politicieni care în public arată că se duşmănesc, au periodic întrevederi bilaterale în taină, în cadrul cărora ajung la anumite compromisuri, precum a fost în cazul trecerii de la sistemul electoral proporţional la cel mixt.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările