PPDA susţine protestul faţă de modificărea sistemului electoral, anunţat pentru 14 mai: Moldova este în mare pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO mesaj.md
FOTO mesaj.md

Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr îşi declară susţinerea pentru protestul anunţat de către societatea civilă pentru 14 mai faţă de modificărea sistemului electoral. Reprezentanţii formaţiunii menţionează într-o declaraţie, prezentată într-o conferinţă de presă la IPN, că sunt solidari cu „iniţiativa societăţii civile de a stopa procesul instaurării în Republica Moldova a dictaturii unui personaj obscur şi malefic”.

„Republica Moldova este, la ora actuală, în cel mai mare pericol de la proclamarea independenţei sale. Şi asta, în ciuda imensei asistenţe financiare din partea Uniunii Europene, FMI şi a Băncii Mondiale, destinate promovării democraţiei, statului de drept, respectării drepturilor omului, pluralismului politic şi de opinie, a bunei guvernanţe, a dezvoltării durabile şi reducerii sărăciei”, a citat liderul PPPDA, Andrei Năstase din declaraţie.

Andrei Năstase a menţionat că pe 5 mai în Parlament s-a produs un dezmăţ politic greu de imaginat. 

„Aşa-zisa majoritate parlamentară, controlată de oligarhul Plahotniuc, împreună cu aşa-zisa opoziţie pro-estică socialistă, au votat în prima lectură un proiect de lege privind modificarea sistemului electoral, menit să lichideze ultimele insuliţe de democraţie în Republica Moldova”, a subliniat liderul PPPDA.

„Este evident că tandemul Plahotniuc-Dodon a recurs la modificarea Codului Electoral sfidând toate procedurile legislativeşi opiniile organizaţiilor non-guvernamentale specializate în procesul electoral, mai multor formaţiuni politice din opoziţia anti-oligarhică şi principalelor partide reprezentate în Parlamentul European”, a mai spus Andrei Năstase, îndemnând oamenii să participe la protestul planificat pentru duminică în centrul capitalei.

Vicepreşedintele formaţiunii, Chiril Moţpan, s-a adresat diasporei moldoveneşti, îndemnând-o să se unească, să se adune în locurile autorizate şi să se facă auzită în statele de reşedinţă.

Sergiu Cataranciuc, profesor universitar, s-a adresat pedagogilor care nu pot obţine timp de patru ani majorări la salarii şi i-a îndemnat să iasă la manifestaţie.

Chemări la protest au fost adresate şi agricultorilor, pensionarilor, tinerilor. Acţiunea este preconizată pentru duminică, 14 mai, începând cu ora 12.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite