Platforma DA va insista pe păstrarea celor 16 mii de lei pentru medicii infectaţi cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase

Deputaţii din Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr vor insista pe abrogarea articolului din proiectul de lege aprobat de Guvern, care prevede anularea indemnizaţiei unice de 16 mii lei pentru lucrătorii medicali, care s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă. Despre aceasta a anunţat deputatul Liviu Vovc miercuri, 9 septembrie, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

„În momentul în care medicii din prima linie sunt extenuaţi, luptă 24 din 24 cu virusul, Guvernul doreşte să le ia şi această măsură de protecţie. Noi, Platforma DA am înregistrat un amendament pentru a anula acest lucru şi vom lupta la şedinţa de mâine ca acest amendament să fie votat de întreaga componenţă a Parlamentului”, a menţionat Liviu Vovc.

Prezent la conferinţă, liderul formaţiunii, Andrei Năstase, a declarat că la şase luni de la înregistrarea primului caz de infectare cu noul coronavirus în Republica Moldova, bilanţul ajuns la 40 556 de persoane, dintre care 4 345 sunt cadre medicale. Potrivit lui, în toată această perioadă, cei de la putere şi-au asumat comunicări publice reprobabile – „au spus într-un moment dat că medicii se infectează intenţionat”.

„Trebuie să subliniem faptul că doar în ultimele şapte zile s-au infectat 173 de cadre medicale. Acest lucru demonstrează că, şi la şase luni de la începutul pandemiei, Guvernul lui Igor Dodon nu este capabil să asigure protecţia cadrelor medicale, care luptă în prima linie”, susţine Andrei Năstase. 

„Vreau să vă spun că imediat ce voi ajunge preşedinte, toţi cei care au fost implicaţi la nivel de decizii în problema administrării crizei sanitare vor face obiectul unei foarte serioase evaluări legale în ceea ce priveşte neglijenţa şi neîndeplinirea sarcinilor de serviciu”, a mai spus liderul Platformei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite