Pavel Filip, către semnatarii moţiunii de cenzură: Singura ameninţare pentru populaţia Republicii Moldova este ca ţara să ajungă pe mâna dumneavoastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Filip a făcut publică declaraţia pe care urma să o citească în faţa Parlamentului luni, 3 octombrie, lucru care nu s-a mai întâmplat pe motiv că nu a existat cvorum la şedinţa de examinare a moţiunii de cenzură împotriva Guvernului.

„Motivaţiile gestului lui Igor Dodon şi al noilor săi susţinători, absolut nenaturali, din vechea stângă politică şi din aşa-zisă dreaptă politică, sunt toxice pentru prosperitatea cetăţenilor şi pentru parcursul european al ţării”. 

Aşa a caracterizat Pavel Filip înaintarea moţiunii de cenzură de către deputaţii socialişti, comunişti şi liberal-democraţi.

Premierul afirmă că a căutat în moţiunea de cenzură depusă măcar o măsură, o soluţie, care să poată fi dezbătută, dar nu a găsit. 

„E chiar mai slabă decât moţiunea din vară, şi asta nu e puţin lucru. Lipsă totală de soluţii, lipsă totală de bună-credinţă şi bun simţ. Zero”, a adăugat Filip.

Referitor la asumarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului, premierul menţionează că aceasta are o motivaţie clară: este o precondiţie pentru acordul cu FMI, este o precondiţie pentru reluarea finanţării europene, pentru ieşirea din dezastrul pe care ţara l-a trăit în 2015.

„Eu vreau să deschid Moldova pentru Europa şi pentru investiţii şi fără acest pas vom continua să ne scoatem ochii unii altora, în timp ce vulturi financiari şi geopolitici se vor aduna în jurul nostru. Eu vreau o Moldovă europenizată şi occidentalizată şi nu voi sta cu mâinile în sân să aştept prăbuşirea acestei ţări sub povara intereselor unor aventurieri politici”, a subliniat prim-ministrul.

Şeful Cabinetului de Miniştri dă asigurări cele şapte legi asupra cărora şi-a asumat răspunderea vor oferi accesul la peste 110 milioane de euro doar pentru anul în curs, iar la aceasta se adaugă şi deblocarea unor proiecte finanţate şi granturi, care probabil fără acordul cu FMI nu ar mai fi posibile.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite