Pavel Filip: Ratarea banilor din partea SUA este o batjocură la adresa cetăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PDM, Pavel Filip
Liderul PDM, Pavel Filip

Preşedintele PDM, Pavel Filip, califică drept o bătaie de joc la adresa cetăţenilor incapacitatea Guvernului de a aproba două acorduri cu Guvernul SUA privind alocarea unui ajutor nerambursabil în valoare de 90 de milioane de dolari. Pavel Filip spune că acţiunea se înscrie în strategia electorală a liderului PSRM, Igor Dodon, care şi-ar dori pasarea întregii responsabilităţi a haosului din ţară către preşedintele Maia Sandu, notează IPN.

Pavel Filip afirmă că blocarea acordurilor cu SUA în Guvern de către exponenţii PSRM, printre care şi başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, ar fi o încercare a socialiştilor de a lăsa ţară fără fonduri şi de a le demonstra cetăţenilor că au greşit atunci când au votat-o pe Maia Sandu în calitate de preşedinte.

„Pentru mine nu a fost o surpriză. Astfel de lucruri vom mai vedea. De anul trecut era clar că strategia lui Dodon consta în a o lăsa pe Maia Sandu să poarte responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în Republica Moldova. Asta a fost şi logica retragerii oamenilor din Guvern şi asta observăm şi acum”, a spus Pavel Filip în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Pavel Filip spune că ratarea banilor oferiţi de SUA completează lista lungă de eşecuri suferite în ultima perioadă de Republica Moldova la capitolul absorbţie a fondurilor din exterior.

„Este o batjocură faţă de cetăţenii acestei ţări. Jumătate din deficitul bugetar aprobat urmează să fie acoperit din împrumuturi externe, înţelegem deja foarte bine că împrumuturi externe nu vom avea, este vorba de FMI, Banca Mondială şi UE. Noi nu vom primi aceşti bani pentru că nu avem un Guvern funcţional, pentru că nu au fost aprobate legile care să respecte condiţionalităţile impuse pentru a primi aceşti bani. Aceste lucruri sunt mult mai grave decât inacţiunea lor de la Guvern. Este o consecinţă a campaniei electorale, dar vor avea de suferit cetăţenii”, a mai spus Pavel Filip.

Data limită când Guvernul Republicii Moldova mai poate aproba amendamentele la cele două acorduri cu SUA este 31 mai. Dacă nu se va reuşi votarea documentelor de către Executiv, ţara noastră va pierde cele 90 de milioane de dolari oferite de Guvernul SUA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite