PAS va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Maia Sandu: Este calea cea mai scurtă pentru a declanşa alegeri parlamentare anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu si Ion Chicu

Preşedintele ales, Maia Sandu, a anunţat că deputaţii Partidului Acţiune şi Solidaritate vor înainta o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, dacă premierul Ion Chicu nu-şi va da demisia.

Maia Sandu susţine că demisia Guvernului este singura cale spre declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Ceea ce se întâmplă în Parlament astăzi şi lucrurile care s-au întâmplat în aceşti doi ani sunt dovezi suficiente ca acest Parlament este discreditat, în mare parte sunt deputaţi care şi-au schimbat partidul politic, au trecut deja în trei partide. Este clar că avem multă corupţie în acest Parlament, avem multă iresponsabilitate. Noi considerăm că cea mai scurtă cale spre declanşarea alegerilor parlamentare este demisia Guvernului şi de aceea insistăm şi venim cu această primă revindecare, demisia Guvernului, pentru ca să ajungem la alegeri anticipate”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „În Profunzime” de la ProTV Chişinău, citată de TV8.

Precizăm că şansele ca Maiei Sandu să-i reuşească demisia în Parlament a Guvernului sunt extrem de mici, deoarece majoritatea parlamentară este formată din deputaţii lui Igor Dodon şi cei ai lui Ilan Şor, însă aceştia au anunţat că vor sprijini Guvernul. Totodată, atât socialiştii, cât şi Partidul Şor s-au arătat dispuşi să meargă la anticipate, însă acestea pot fi provocate prin demisia Guvernului Chicu şi eşuarea învestirii în funcţie a unui nou Guvern. O altă cale spre anticipate, încă mai puţin probabilă, este ca Parlamentul, timp de trei luni, să nu adopte nicio lege.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite