Oleg Ţulea pleacă din funcţia de ministru de Externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oleg Tulea gov.md

Ministrul de Externe, Oleg Ţulea, a decis să plece din funcţie. Ţulea urmează să devină ambasadorul Republicii Moldova la Budapesta, funcţie pe care a mai deţinut-o anterior.

Potrivit Deschide.md, Comisia politică externă şi integrare europeană a Parlamentului a avizat candidatura lui Oleg Ţulea în funcţia de ambasador al R.Moldova în Ungaria.

Propunerea a fost votată cu puţin timp în urmă în cadrul şedinţei Comisiei. Oleg Ţulea a mai deţinut funcţia de ambasador al R.Moldova în Ungaria în perioada 2016-2020, ulterior a fost numit în funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene în Guvernul Chicu.

Recent, preşedintele Igor Dodon a anunţat că după prezidenţialele din 1 noiembrie, în Guvern se vor produce remanieri. Preşedintele nu a precizat care miniştri vor fi înlocuiţi, precizând doar că premierul Chicu va continua să fie în fruntea Guvernului până la eventualele alegeri parlamentare anticipate. Anterior, Dodon a menţionat că remanierile sunt necesare şi din cauză că s-a schimbat raportul de forţe în cadrul alianţei PSRM-PDM, după ce mai mulţi democraţi au părăsit formaţiunea lui Pavel Filip şi au aderat la Pro Moldova sau la Partidul Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite