Maia Sandu a avut o discuţie cu Ion Chicu. Preşedintele ales a vorbit despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate. Reacţia premierului

Maia Sandu a avut o discuţie cu Ion Chicu. Preşedintele ales a vorbit despre necesitatea alegerilor parlamentare anticipate. Reacţia premierului

Preşedintele ales, Maia Sandu, a avut o discuţie la telefon cu prim-ministrul Ion Chicu. Maia Sandu i-a spus premierului „că bugetul prezentat de Guvern nu este în măsură să ajute cetăţenii, dimpotrivă, conţine scheme din care deputaţi corupţi vor scoate bani în continuare”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„I-am spus că ţara are nevoie de un alt parlament şi de un alt guvern. Demisia guvernului este cea mai scurtă cale spre acest obiectiv”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

De partea cealaltă, potrivit unui comunicat de presă emis de Guvern, premierul împărtăşeşte pe deplin opinia preşedintelui ales, că acest Parlament trebuie urgent dizolvat.

„Ion Chicu a solicitat respectuos tuturor forţelor politice din Parlament să examineze minuţios proiectele bugetar-fiscale, or este convins că preşedintele ales înţelege foarte bine riscurile intrării în noul an fără buget aprobat”, se spune în comunicat.

„Guvernul este gata să prezinte argumente/explicaţii pe orice virgulă/cifră din acele proiecte în Parlament. Orice amendament al deputaţilor va fi examinat şi avizat de Guvern, iar deputaţii vor decide asupra textului final al acestor legi”, se mai menţionează în comunicat.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările