Maia Sandu anunţă că nu se va întâlni cu liderul de la Tiraspol: „Eu mă întâlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială”

Maia Sandu anunţă că nu se va întâlni cu liderul de la Tiraspol: „Eu mă întâlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială”

Preşedintele ales, Maia Sandu, a făcut o declaraţie surprinzătoare, joi seara, în cadrul unei emisiuni la Moldova 1. Maia Sandu a afirmat că nu intenţionează să aibă vreo întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Eu o să muncesc ca să rezolv problemele cetăţenilor, atunci când vor apărea aceste probleme. Altfel, eu mă întâlnesc cu oameni care respectă integritatea teritorială şi suveranitatea R. Moldova”, a declarat Maia Sandu. 

Fiind întrebată să precizeze dacă într-adevăr nu se va întâlni cu Vadim Krasnoselski, Maia Sandu a răspuns: „Nu am acum de ce să am această iniţiativă”.

Totodată, Maia Sandu a reiterat că va insista ca trupele ruse din Transnistria să fie evacuate, subliniind că acest subiect mereu a fost promovat de Chişinău: „Acest grup operativ trebuie al forţelor ruse trebuie să se retragă. Nu este o noutate, este poziţia R. Moldova dintotdeauna şi eu o să continui să promovez această poziţie”.

Întrebată dacă formatul de negocieri „5+2” mai este eficient, Maia Sandu a răspuns: „acesta este formatul pe care îl avem şi în acest format vom continua discuţiile”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările