Mai multe formaţiuni unioniste din Moldova negociază crearea unei forţe unice pentru alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe formaţiuni unioniste sunt în proces de negociere pentru crearea unei forţe unice cu care să participe la următoarele alegeri locale care vor avea loc în acest an. Declaraţia aparţine lui Anatol Ursu, membru al Blocului Unităţii Naţionale. Potrivit lui, obiectivul este ca să obţină cât mai multe „primării unioniste” pe teritoriul Republicii Moldova, transmite IPN.

„Obiectivul este să obţinem câteva zeci de primării unioniste pe teritoriul Republicii Moldova, cu primari unionişti, perfect ar fi şi cu echipe de consilieri, la fel, unionişti şi să pornim de la firul ierbii” a declarat Anatol Ursu la emisiunea „Punctul pe azi”, la TVR Moldova.

Potrivit lui, „acest lucru s-ar putea face prin sincronizare de candidaturi. Adică, vor susţine şi vor înainta candidaţi unionişti indiferent de apartenenţa lor la un partid sau altul. Pentru mine este principial ca în cât mai multe primării să ajungă oameni unionişti de bună credinţă. Că ei vin de la PL, PNL, „Democraţia Acasă”, din mediul civic – nu contează. Avem nevoie de primari unionişti în cât mai multe localităţi din Republica Moldova”, spune politicianul.

„Noi sperăm ca în urma acestei coagulări şi redistribuiri a candidaţilor la funcţia de primari şi consilieri prin toată Republica Moldova, să obţinem în cele din urmă şi o formaţiune politică”, a menţionat preşedintele asociaţiei Unirea-ODIP, Vlad Bileţchi. Potrivit lui, nu contează în ce formă – bloc, partid sau mişcare social-politică.

Liderul Blocului Unităţii Naţionale, Ion Leaşcenco, consideră că după alegerile din 24 februarie „experimentul Republica Moldova şi-a demonstrat ineficienţa şi falimentul”. „Sper că oamenii, măcar în ceasul al 12-lea, vor înţelege că Unirea este singura modalitate de a rezolva acest impas, iar primul test cu adevărat vor fi alegerile locale. Aici nu mai avem problema trecerii pragului electoral. Aici chiar trebuie de găsit un bloc unionist comun”, spune politicianul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite