Jurnalist ucrainean: „Moldova e o ţintă pentru Rusia. Nu am nicio îndoială”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dmitri Gordon
Dmitri Gordon

Jurnalistul ucrainean Dmitri Gordon consideră că Republica Moldova reprezintă o ţintă de atac pentru Federaţia Rusă. El a subliniat că „poftele” preşedintelui rus, Vladimir Putin, ar putea viza nu doar Moldova, dar şi statele baltice, Georgia, Armenia, Turkmenistan, Belarus sau chiar Polonia, deşi „e puţin probabil”.

„Mai multe state au fost atrase în acest conflict. Moldova reprezintă o ţintă de atac, nu am nicio îndoială legată de acest lucru. Dacă Rusia vrea să ajungă la graniţa cu Moldova, va face totul pentru ca acest lucru să se întâmple. Putin are nevoie de rezultate, trebuie să arate poporului pentru ce au loc aceste orori, de ce mor zeci de mii de ruşi şi desigur îi surâde ideea să i se aducă pe tavă Moldova”, a spus Dmitri Gordon la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Autorităţile de la Chişinău au menţionat de mai multe ori în ultimele zile că nu există niciun pericol că Rusia să invadeze Moldova, în condiţiile în care nu există motive pentru că acest lucru să se întâmple. 

Jurnalistul a mai sugerat, printre altele, că după invazia rusă, Republica Moldova a oferit puţin sprijin Ucrainei.

„Eu am vrut susţinere de la Moldova în primul rând, dar nu am văzut-o. Maia Sandu se teme să abordeze o poziţie pro-ucraineană activă, pentru că se teme că astfel îşi va pune în pericol ţara. În Moldova au rămas avioanele MiG, pe care autorităţile au refuzat să le ofere Ucrainei. Daţi-ne MiG-urile, avem nevoie de ele, dar nu ni se dau”, a mai menţionat jurnalistul. 

În opinia jurnalistului, o dată cu invazia rusă în Ucraina, „a început Al Treilea Război Mondial”. 

„Al Treilea Război Mondial a început în 24 februarie, atunci când Putin a invadat Ucraina, o ţară care nu i-a făcut niciun rău, nu a atacat-o şi nu a avut niciun plan în acest sens”, a spus Gordon. 

Jurnalistul ucrainean a mai spus că Republica Moldova ar trebui să aibă curaj să „alunge separatiştii din Ucraina şi să îşi restabilească integritatea şi suveranitatea”. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite