Ion Ceban: PSRM a înaintat sute demersuri cu privire la ilegalităţile din Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul Partidului Socialiştilor la funcţia de primar al municipiului Chişinău, Ion Ceban, susţine că în ultimii ani socialiştii au înaintat organelor de drept sute de demersuri cu privire la ilegalităţile comise de către administraţia precedentă şi a demascat scheme infracţionale aplicate la nivel municipal. În această perioadă, nu a văzut însă nicio propunere, acţiune sau iniţiativă pentru Chişinău de la PPDA.

Declaraţii în acest sens, Ion Ceban a făcut în cadrul unor dezbateri pe care le-a organizat şi la care l-a invitat şi pe candidatul PPPDA, Andrei Năstase, dar ultimul nu a dat curs invitaţiei, transmite IPN.

„Am făcut publice schemele de corupţie, începând cu parcajele şi finalizând cu schemele legate cu transportul, începând de la cele cu delapidarea proprietăţii municipale şi finalizând cu cele legate de traficul de influenţă, începând cu cele care au loc în procesul de alimentare a copiilor, care au fost otrăviţi, şi finalizând cu ceea ce se întâmplă cu procurarea echipamentelor în instituţiile de sănătate”, a notat Ion Ceban, care a propus ca primul subiect al dezbaterilor să fie combaterea corupţiei la nivel municipal.

Potrivit lui Ion Ceban, este regretabil faptul că un concurent electoral se ascunde şi nu vine să răspundă la întrebările legate de problemele existente în municipiul Chişinău. Ion Ceban a mai spus că va organiza şi mâine dezbateri, despre construcţiile ilegale din Chişinău şi despre soluţiile care pot combate acest fenomen.

Solicitat de IPN, Andrei Năstase a declarat că merge la întâlniri cu cetăţenii în teritoriu, are o agendă deja stabilită, pe care nu o „coordonează nici cu Ceban, nici cu patronii săi – Plahotniuc şi Dodon”.

În cadrul alegerilor locale noi din 20 mai, Ion Ceban, candidatul Partidului Socialiştilor, a obţinut 40,97%, iar Andrei Năstase, candidatul Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr – 32,12%. Cei doi au acces în turul doi de scrutin, care urmează se desfăşoare pe 3 iunie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite