Igor Grosu: Dacă Guvernul nu va aloca bani pentru organizarea alegerilor, ne rezervăm dreptul la proteste

Igor Grosu: Dacă Guvernul nu va aloca bani pentru organizarea alegerilor, ne rezervăm dreptul la proteste

Preşedintele interimar al Partidului Acţiune şi Solidaritate, Igor Grosu, se arată nedumerit de tergiversarea de către Guvern a procesului de alocare a banilor pentru organizarea alegerilor anticipate. Liderul PAS şi-a exprimat speranţa că decizia privind alocarea fondurilor destinate scrutinului va fi luată la următoarea şedinţă a Executivului, notează IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cazul în care, intenţionat, nu va fi adoptată o astfel de decizie, liderul PAS spune că formaţiunea sa va face apel la cetăţeni, să iasă în stradă pentru a-şi apăra dreptul la vot.

Potrivit preşedintelui interimar PAS, Republica Moldova dispune de banii necesari organizării alegerilor, iar Guvernul urmează să adopte cât mai curând proiectul de hotărâre privind alocarea lor. În caz contrar, liderul PAS nu exclude scenariul protestelor în masă.

„Banii sunt identificaţi, noi ştim care sunt sursele de unde pot fi luaţi aceşti bani şi sper că la următoarea şedinţă a Guvernului va fi adoptată decizia de alocare a banilor pentru organizarea alegerilor. În caz contrar, noi ne rezervăm posibilitatea, mă refer aici la cetăţeni, să apărăm acest drept. Cei care încearcă să uzurpeze puterea se tem doar de cetăţeni. Din păcate, ei nu se tem de procurori sau judecători, ci doar de cetăţeni”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Preşedintele interimar PAS spune că în condiţiile existenţei decretului prezidenţial privind data organizării scrutinului, nealocarea fondurilor destinate alegerilor ar reprezenta o încălcare a legii, pasibilă de pedeapsă.

„Bani sunt, există doar o încercare, pe care eu nu mi-o explic, din partea lui Dodon şi a coaliţiei lui de a pune piedici bunei pregătiri a alegerilor. Mă bucur că CEC a adoptat calendarul electoral şi toţi actorii politici pot începe pregătirile. În plus asta reprezintă un argument pentru Executiv să-şi îndeplinească misiunea. Dacă nu vor identifica bani, trebuie să fie conştienţi că sunt pasibili de pedeapsă, inclusiv penală pentru că obstrucţionează un proces legal”, a mai spus Igor Grosu.

Pentru organizarea alegerilor parlamentate anticipate este necesară suma de 125 de milioane de lei. Potrivit Comisiei Electorale Centrale.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările