Igor Dodon, sfat pentru Maia Sandu: Nu blamaţi poliţiştii. Peste câteva luni, ei vor trebui să vă apere pe dumneavoastră de protestatari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a criticat-o pe Maia Sandu pentru faptul că a luat partea agricultorilor care protestează în faţa Parlamentului şi i-a „blamat” pe poliţiştii care menţineau ordinea publică.

„Aţi certat poliţiştii. Categoric nu sunt de acord cu această abordare. Adică cei care merg cu tractoarele peste poliţişti ei sunt eroi, iar poliţiştii care apără instituţiile statului şi sunt obligaţi să menţină ordinea publică, dumneavoastră le daţi din deget. Eu, în calitate de preşedinte şi de cetăţean, sunt categoric împotriva la astfel de abordări. Vreau să vă dau un sfat: nu blamaţi poliţiştii pentru că, peste câteva luni, ei vor trebui să vă apere pe dumneavoastră de protestatari şi atunci ei ar putea să întoarcă spatele. Poliţiştii îşi îndeplinesc datoria faţă de stat”, a declarat Igor Dodon în emisiunea sa de pe Facebook 

Dodon le-a transmis un mesaj şi oamenilor legii: „Aveţi tot respectul din partea mea pentru activitatea dumneavoastră”.

Amintim că după protestul agricultorilor din 16 decembrie, din faţa Parlamentului, care s-a soldat cu altercaţii între forţele de ordine şi manifestanţi, după ce aceştia au încercat să urce cu tractoarele pe scările Parlamentului, preşedintele ales, Maia Sandu, a declarat că solicitările agricultorilor trebuie auzite şi îndeplinite. Potrivit ei, supărarea agricultorilor este de înţeles, mai ales că „Guvernul nu a făcut nimic să le dea o mână de ajutor în timp de criză”.

Preşedintele ales şi-a exprimat regretul „cu privire la violenţele asupra agricultorilor protestatari”. 

„Sunt convinsă că agricultorii merită o discuţie respectuoasă, nu un comportament agresiv şi duşmănos. Problemele agricultorilor sunt problemele noastre ale tuturor. Rog poliţia să dea dovadă de calm şi respect la orice protest organizat de acum înainte”, a mai spus Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite