Igor Dodon oferă detalii despre discuţia pe care a avut-o cu Donald Trump

Igor Dodon oferă detalii despre discuţia pe care a avut-o cu Donald Trump

Igor Dodon a declarat că în cadrul vizitei sale la New York a avut un scurt schimb de opinii cu preşedintele american, Donald Trump. Şeful statului a menţionat că l-a informat pe liderul de la Casa Albă despre situaţia din Republica Moldova.

Igor Dodon afirmă că i-a spus lui Donald Trump că la Chişinău este promovată o politică externă echilibrată, fapt care înseamnă păstrarea acordurilor cu UE şi restabilirea relaţiilor cu Federaţi Rusă.

„I-am spus că ar fi foarte interesant dacă ar include Moldova mai activ în agenda lor. Cred că am atins principalele subiecte”, a accentuat Igor Dodon la o emisiune de la NTV-Moldova.

Cât priveşte întrevederea sa cu preşedintele român, Klaus Iohannis, la fel la New York, Igor Dodon a declarat că delegaţia României a fost foarte preocupată de subiectul problemei transnistrene, şi anume dacă va fi sau nu federalizată Republica Moldova.

„I-au speriat în Occident că există planuri ascunse de-a nu ştiu cui”, a mai spus Dodon.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: