Igor Dodon: Nu vom contesta rezultatele alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul Socialiştilor, Igor Dodon, a declarat că Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor nu va contesta rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, deşi după scrutin au existat semnale că Blocul va face acest lucru.

Igor Dodon a explicat că a decis să nu conteste rezultatele deoarece aceasta va duce la tergiversarea validării mandatelor deputaţilor.

Dodon a afirmat că mandatul noului Parlament trebuie să fie cât mai repede validat, pentru ca să fie învestit în termeni restrânşi un nou Guvern.

„Da, noi avem anumite obiecţii, dar pentru ce să contestăm? Ca să tărăgănăm anumite procese? Dimpotrivă, ne dorim ca Guvernul să fie învestit cât mai repede. Acesta nu e un interes politic, e în interesul cetăţenilor. Uitaţi-vă ce se întâmplă cu situaţia carburanţilor, la unele staţii PECO vând doar câte 10 litri per maşină”, a spus Dodon la o emisiunea la NTV-Moldova.

Precizăm că reprezentanţii PAS au declarat că noul Guvern va fi învestit la începutul lunii august.

Amintim că Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor a obţinut doar 32 de mandate în alegeri, victoria fiind de partea PAS, formaţiunea preşedintelui Maia Sandu, care a obţinut majoritatea de voturi - 63 din 101.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite