Două procese penale au fost pornite în urma protestului agricultorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Două procese penale au fost pornite ca rezultat al protestului agricultorilor din faţa Parlamentului. Un carabinier s-a ales cu traumă la picior, iar alţi trei au fost loviţi în cap, mână şi abdomen, a comunicat ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, la şedinţa Guvernului. Ministrul a precizat că în faţa clădirii Parlamentului au fost aduse 54 de tractoare, iar 8 au fost parcate pe scări şi gazon, transmite IPN.

Premierul Ion Chicu a cerut să fie asigurată ordinea publică, remarcând că în autorizaţia de protest agricultorilor nu le era permis să urce cu tractoarele pe scări. Premierul a mai spus că în acest an peste un miliard de lei s-au alocat pentru agricultori – cea mai mare sumă din toţi anii, a precizat şeful executivului. „Fiecare cetăţean are dreptul la protest, dar în limitele legii”, a mai spus Ion Chicu.

Potrivit premierului, în Parlament, în zilele următoare, vor fi puse în discuţie legile bugetelor şi politicii bugetar-fiscale. Este importantă nu doar votarea lor, ci şi elaborarea cadrului normativ secundar care le pune în aplicare.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite