Dodon, nerăbdător să semneze decretul de demitere a miniştrilor liberali: De ce să aşteptăm până luni?

Dodon, nerăbdător să semneze decretul de demitere a miniştrilor liberali: De ce să aşteptăm până luni?

FOTO presedinte.md

Anunţul liberalilor de a se retrage din majoritatea parlamentară, dar şi din Guvern, l-a bucurat pe preşedintele ţării. Igor Dodon nu doreşte să întindă procedura de semnare a decretelor de demitere a miniştrilor PL până luni, afirmând că este gata şi astăzi să-şi pună semnătura.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Peste câteva ore mă întorc de la Budapesta în Moldova. Sunt gata să semnez decretele de demitere a miniştrilor liberali imediat. De ce să aşteptăm până luni? Sunt sigur că acest moment este aşteptat şi va fi salutat de majoritatea cetăţenilor”, a subliniat şeful statului într-o postare pe Facebook.

Partidul Liberal are în actualul Guvern patru ministere: Ministerul Transporturilor, condus de Iurie Chirinciuc, însă care se află în arest, Ministerul Apărării, rămas fără ministru după demiterea lui Anatol Şalaru, Ministerul Educaţiei, în frunte cu Corina Fusu şi Ministerul Mediului, condus de Valeriu Munteanu.

De asemenea, liberalii au un prim-viceministru pe probleme sociale în persoana lui Gheorghe Brega.

Aceste demisii reprezintă o mare satisfacţie pentru Igor Dodon, cel care în nenumărate rânduri a pledat pentru demisia Corinei Fusu şi Valeriu Munteanu.

Amintim că Partidul Liberal a anunţat că se retrage de la guvernare, decizia fiind luată în contextul reţinerii primarului Chirtoacă, dar şi a altor liberali.

Dorin Chirtoacă a fost escortat în seara de joi, 25 mai, la sediul CNA, după ce în biroul edilului au fost efectuate mai multe percheziţii de către oamenii legii. Primarul este bănuit de trafic de influenţă în „dosarul parcărilor” şi a fost reţinut pentru 72 de ore. Ulterior, judecătorii au emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele primarului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările