Dodon, după ce Maia Sandu a promulgat legea care interzice simbolurile de război ale Rusiei: Moldova nu are nevoie de aşa mesaje agresive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dodon

Ex-preşedintele Igor Dodon a criticat-o pe Maia Sandu după ce şefa statului a promulgat legea care interzice în Republica Moldova simbolurile de război promovate de Federaţia Rusă.

„Doamna preşedinte Maia Sandu, e mai uşor să lupţi cu simbolurile decât cu sărăcia, da? E mai uşor să divizezi lumea în „oameni buni” şi „oameni răi” decât să ridici salariile şi să reduci preţurile? E mai uşor să impuneţi cenzura decât să negociaţi gaz ieftin, să faceţi drumuri şi să ajutaţi agricultorii? Nu vă este ruşine să profitaţi de războiul din Ucraina pentru a vă face raiting politic? Nu vă este ruşine să manipulaţi opinia publică şi să distrageţi atenţia oamenilor de la problemele lor sociale, când moldovenii abia de supravieţuiesc?”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Dodon susţine că „moldovenii acum se tem că prin declaraţiile războinice pe care le faceţi în ultima vreme, doamna Maia Sandu, veţi implica şi Moldova în conflict şi război.” 

„Ţara noastră nu are nevoie de aşa mesaje agresive, ţara noastră nu are nevoie de aşa o guvernare străină de interesele naţionale. Şi eu cred că aceste vremuri nebune pe care le-aţi adus trebuie schimbate în vremuri normale. Prin noi alegeri, cât mai curând. Sau poate că vă temeţi deja de anticipate? Pe 9 Mai - toţi împreună la Marşul Victoriei!”, a mai spus Dodon.

Preşedintele Maia Sandu a anunţat marţi, 19 aprilie, că a promulgat legea care interzice folosirea simbolurilor de război - literele „Z” şi „V”, dar şi panglica „Sfântul Gheorghe”. Maia Sandu a precizat că aceste semne sunt folosite de armata rusă în Ucraina, motiv pentru care autorităţile de la Chişinău au decis să le interzică pentru a nu fi promovat războiul.

Potrivit IPN, printr-un proiect de modificare a Codului Contravenţional, în Republica Moldova au fost interzise simbolurile şi atributele care promovează acţiuni de agresiune militară, crime de război şi crime împotriva umanităţii. Printre acestea se numără şi panglica bicoloră negru-portocaliu, cunoscută ca şi panglica „Sfântului Gheorghe”, dar şi literele „Z”, „V” etc.  Persoanele care vor răspândi simbolurile interzise, inclusiv în mediul online, vor fi amendate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite