Dodon l-a numit pe liderul separatist de la Tiraspol „preşedintele Transnistriei”. Litvinenco: Putem considera că e o trădare de Patrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon si Vadim Krasnoselski

Igor Dodon s-a întâlnit marţi, 28 iulie, cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. La finalul întrevederii, când cei doi au făcut declaraţii pentru presă, Dodon l-a numit pe Krasnoselski „preşedintele Transnistriei”, fapt ce a stârnit o reacţie critică din partea opoziţiei.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco susţine că Igor Dodon „recunoaşte în mod implicit regimul separatist drept unul legitim, ceea ce: 1) poate fi considerată drept „trădare de Patrie” şi 2) încalcă jurământul depus (care-l obligă să apere integritatea teritorială a Moldovei), caracterul unitar şi indivizibil al statului (art.1 alin.(1) din Legea Supremă) şi art.77 alin.(2) din Constituţie conform căruia Preşedintele este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării”.

Tot într-o postare pe Facebook, fosta ministră a Justiţiei Olese Stamatea a afirmat că „Dodon ne vinde pe toţi, cu mamă şi tată, copii şi nepoţi”.

„Nu este, de facto, o recunoaştere a independenţei regiunii separatiste? Nu este, preşedintele ţării, conform articolului 77 din Constituţie: (2) Preşedintele Republicii Moldova reprezintă statul şi este garantul suveranităţii, independenţei naţionale, al unităţii şi integrităţii teritoriale a ţării? E clar că la Procuratura nu-l va ancheta nimeni. Ţine doar de noi, oameni buni ai acestei ţări, să-l dăm odată jos şi după asta, prin justiţie corectă să-l mai ”odihnim” niţel la racoare”, a menţionat Stamate.

Igor Dodon a avut o nouă întrevedere cu liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, marţi, 28 iulie, la Reşedinţa de Stat de la Condriţa. Aceasta este a şaptea întrevedere dintre cei doi. Preşedintele Dodon a anunţat că au fost discutate mai multe probleme actuale, dar şi subiecte de perspectivă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite