Dodon, despre revenirea deputatului Gaţcan în Parlament: Un gest frumos, omenesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon presedinte.md

„În premieră, în politica moldovenească, un deputat care declară că pleacă a revenit şi eu cred că lucrul ăsta este foarte important. Nimeni din partidele din care au plecat deputaţi şi au plecat mulţi, nu au reuşit să convingă niciun deputat să revină înapoi”. Declaraţia aparţine preşedintelui Igor Dodon şi fost făcută în contextul scandalului din jurul deputatului Ştefan Gaţcan, notează IPN.

Igor Dodon susţine că nu a discutat cu Ştefan Gaţcan despre acţiunile întreprinse, acest subiect fiind discutat doar cu deputaţii socialişti. Totodată, preşedintele afirmă că nu va comenta mişcările deputaţilor din Parlament.

„Iau decizii câteodată stranii unii deputaţi şi asta este pe obrazul lor. Să comentez mişcarea fiecărui deputat eu nu cred că este funcţia preşedintelui să se implice. Ceea ce se întâmplă în Parlament cu plecările acesta este jalnic şi sunt ferm convins că majoritatea cetăţenilor care ne privesc vor că acest Parlament să plece cât mai devreme din istorie. Eu cred că acest parlament este compromis”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Deşi menţionează că nu a discutat cu deputatul Ştefan Gaţcan, şeful statului îi atribuie deputatului meritele deblocării activităţii Parlamentului.

„Rolul pe care l-a jucat domnul Gaţcan în deblocarea situaţiei din Parlament. Îi place cuiva, nu-i place, îl critică, dar el a făcut un gest omenesc în situaţia aceasta. Atunci când erau blocate pensiile, majorarea salariilor la medici de către aşa numita opoziţie, această coaliţie informală, dumnealui a găsit curajul într-o situaţie nu atât de simpla. A revenit pentru a debloca situaţia. Este un gest frumos, omenesc”.

Referitor la pază, Igor Dodon susţine că nu are nicio atribuţie în acest sens. Decizia de a-i atribui pază a fost luată de organele competente. Totodată, acesta a precizat că deputatul Gaţcan beneficiază de pază din partea statului până în prezent.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite