Dodon, despre discursul lui Joe Biden de la tribuna ONU: S-a grăbit să laude guvernarea Maiei Sandu. Istoria de succes a Moldovei deja se transformă în coşmar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul Socialiştilor, deputatul Igor Dodon, nu este deloc impresionat de discursul preşedintelui american Joe Biden, de la tribuna ONU, în care a menţionat Republica Moldova. Dodon a declarat că Joe Biden a sprijinit partidele proeuropene moldoveneşti şi în anul 2011, pe când deţinea funcţia de vicepreşedinte al SUA, iar după asta s-a produs jaful din sistemul bancar din R. Moldova, cunoscut ca „furtul miliardului”.

„În 2021, preşedintele SUA, Joe Biden, de la tribuna ONU aduce laude puterii proeuropene a Moldovei. Ce va urma? În 2011, în timpul vizitei sale în R. Moldova, domnul Biden a făcut practic aceleaşi declaraţii despre democraţia moldovenească, pe care le-a făcut şi acum de la tribuna ONU în calitate de preşedinte al SUA. Şi atunci, şi acum, nouă ne-a fost transmis un mesaj despre faptul că Moldova este o istorie de succes, că noi trebuie să ne mândrim cu succesele democratice, că reformele trebuie continuate, că trebuie dezvoltată economia etc. Cuvinte frumoase, însă ele nu corespundeau atunci şi nici acum nu corespund cu realităţile din ţara noastră”, a scris Igor Dodon pe Telegram.

„Istoria de succes, despre care a vorbit Filat şi Guvernul AIE, s-a dovedit a fi un coşmar politic şi economic, când din sistemul bancar a fost furat 1 miliard (n.r. - de dolari), iar Banca de Economii şi Aeroportul au fost concesionate. În tot acest timp, ţara era distrusă de oligarhi, iar cetăţenii au alegeau calea migraţiei, fiind dezamăgiţi de aşa-numita democraţie moldovenească, cu care urma să ne mândrim”, a adăugat Dodon.

Dodon a spus că este surprins de faptul că partenerii externi nu au învăţat lecţia anului 2011, iar acum, în 2021, repetă acelaşi mesaj, pe care nu-l adaptează realităţilor moldoveneşti.

„Domnul Biden s-a grăbit cu laudele şi a considerat că şi actuala putere a Maiei Sandu este una de succes. Doar că această istorie deja începe să se transforme pentru cetăţenii moldoveni nu în una de care să se mândrească, ci într-un coşmar social şi economic. La ce să ne aşteptăm de această dată? La abuz de putere? Poliţie politică? Alte lucruri care vor duce la furturi şi sărăcirea populaţiei din cauza creşterii preţurilor? Aceste lucruri deja se întâmplă, iar moldovenii deloc nu se mândresc cu asta. Ei iarăşi sunt dezamăgiţi, la fel ca după anul 2011”, a încheiat Dodon.

Votul dat de cetăţenii Republicii Moldova pentru victoria forţelor prodemocratice în alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie a fost dat ca exemplu al succesului lumii democratice de către preşedintele american, Joe Biden, care a susţinut primul său discurs de la tribuna Adunării Generale a ONU, scrie Caleaeuropeană.ro.

Preşedintele Maia Sandu a venit cu o reacţie după ce liderul de la Casa Albă, Joe Biden, a menţionat Republica Moldova în discursul său de la tribuna Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Maia Sandu a declarat că „realizările noastre se văd şi la New York.”

„Mulţumim domnului Joe Biden, Preşedintele Statelor Unite, pentru aprecierea alegerii concetăţenilor noştri de a lupta pentru democraţie, a combate corupţia şi a dezvolta o economie mai incluzivă, în cadrul mesajului Domniei sale de la tribuna ONU”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite