Dodon a anunţat cine va fi viitorul ambasador al R. Moldova la Moscova, după ce Andrei Neguţa a fost rechemat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele în exerciţiu, Igor Dodon, a anunţat că l-a propus pe deputatul socialist Vladimir Golovatiuc la funcţia de ambasador al Republicii Moldova la Moscova.

„Toţi recunosc că este o persoană foarte profesionistă, a fost şi profesor la universitatea din Sankt Petersburg. Este persoana acre poate asigura un nou nivel al relaţiilor cu Federaţia Rusă”, a declarat Igor Dodon. 

Dodon a spus că speră foarte mult că Golovatiuc va deveni ambasador în Rusia. El susţine că nici opoziţia nu ar trebui să aibă obiecţii la adresa lui Golovatiuc.

„Nu putem pune sub semnul întrebării capacitatea şi profesionalismul domnului Golovatiuc”, a adăugat Dodon.

Precizăm că Vladimir Golovatiuc este economist de profesie. Din 2014 este deputat în Parlament din partea PSRM.

Amintim că Andrei Neguţa a fost retras din funcţia de ambasador la Moscova după scandalul cu contrabanda de anabolizante, când un microbuz cu numere diplomatice ruse, ce aparţinea ambasadei R. Moldova în Federaţia Rusă, a fost reţinut la ieşirea din ţară, în vama Palanca, având o cantitate imensă de anabolizante.

Ministerul de Externe al R. Moldova a comunicat că autoturismul vizat în contrabanda cu anabolizante se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chişinău – Moscova, în perioada 2 – 5 decembrie 2020, în baza unei solicitări adresate MAE din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă, în vederea transmiterii la Chişinău a poştei diplomatice curente.

Şoferul microbuzului cu numere diplomatice a fost pus sub învinuire pentru tentativă de contrabandă cu anabolizante şi substanţe psihotrope. El urmează să depună demers la arest pentru 30 de zile.

Substanţele, care urmau să ajungă în Ucraina, au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie, de către Serviciul Vamal şi Serviciul de Informaţii şi Securitate. 

Potrivit estimărilor, evaluarea lotului se cifrează la peste 8 milioane de lei, adică circa 380.000 de euro. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite