Comisarul european pentru extindere, Štefan Füle, pledează pentru aderarea la UE a Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Štefan Füle,comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate
Štefan Füle,comisarul european pentru extindere şi politica de vecinătate

Comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Štefan Füle, s-a pronunţat, într-un interviu pentru publicaţia germană „Die Welt”, pentru „acordarea, într-o perspectivă pe termen lung, a statutului de membru deplin în UE' Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova”, informează Agerpres, citând ITAR-TASS.

„Dacă intenţionăm cu adevărat să obţinem transformarea ţărilor din Europa de Est, trebuie să aplicăm în mod serios cel mai puternic instrument pe care îl avem pentru realizarea transformărilor, şi anume extinderea”, a spus Füle. În opinia sa, „perspectiva europeană, în pofida tuturor condiţiilor legate de ea, constituie cel mai bun stimul pentru realizarea reformelor necesare” în statele est-europene.

„Cu câteva luni în urmă, ţările membre ale UE au declarat că Acordul de Asociere cu Ucraina nu constituie obiectivul final al cooperării noastre reciproce”, a amintit Štefan Füle. „Consider că această poziţie trebuie să se extindă şi asupra acelor ţări estice vecine care de asemenea vor semna Acordul de Asociere, ţări precum Georgia şi Republica Moldova”, a spus comisarul european.

Republica Moldova urmează să semneze Acordul de Asociere cu UE la 27 iunie. Recent, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat că asocierea nu este „punctul final” în relaţiile Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite