Chirtoacă, atac la ministrul Economiei după ce Aeroportul Chişinău a fost concesionat altei companii: E un escroc şi trebuie scos în şuturi din Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PL, ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă, l-a acuzat pe ministrul Economiei, Vadim Brînzan, de complicitate „în problema crizei Aeroportului Internaţional Chişinău”. Liberalul spune că Brînzan este „un escroc”, după ce acesta ar fi admis ca Avia Invest, companie căreia i-a fost concesionat Aeroportul, să fie vândută altor proprietari.

„În momentul în care Brînzan a spus că: „Guvernul nu are nicio pârghie legala”, el a abandonat poziţia de ministru şi a revenit la calitatea sa de consultant financiar privat, avocat financiar, al celor care vor să facă bani pe seama populaţiei sărace a unui stat, în speţă RM. Astfel, Brînzan a prezentat „foaia de parcurs” în relaţia cu companiile Rotschild: negocieri, procese lungi în instanţa de judecata etc. Tot el, Vadim Brînzan, va acorda, după cum se vede, şi toată asistenţa necesară lui Rotschild, în acest sens”, a spus Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Igor Dodon spune că în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Suprem de Securitate i-a fost comunicat că nu va fi posibilă finalizarea tranzacţiei de vânzare a companiei Avia Invest SRL, deţinătoarea contractului de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău, către NR Investments Ltd. Reacţia preşedintelui vine după ce în spaţiul public a apărut informaţia că tranzacţia a fost până la urmă dusă la bun sfârşit.

Guvernul a reacţionat la anunţul privind finalizarea tranzacţiei de vânzare a companiei Avia Invest SRL, deţinătoarea contractului de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău, către NR Investments Ltd. Într-un comunicat de presă emis de Executiv se spune că „nu a existat nicio consultare între Guvern şi NR Investments Ltd”.

Igor Dodon a declarat vineri, 23 august, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, convocată în contextul tranzacţiei de vânzare a Avia Invest, că există temei şi chiar trebuie de reziliat contractul dintre Guvern şi Avia Invest, pentru că există suspiciuni că o parte din bani ar fi venit din „furtul miliardului” şi nici condiţiile contractuale nu ar fi fost respectate.

Operaţiunile şi managementul Aeroportului Internaţional Chişinău au fost transferate către Avia Invest în noiembrie 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani şi să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro.

NR Investments Ltd, o firmă de investiţii imobiliare, fondată în 2007 şi înregistrată în Insulele Canalului, a confirmat procurarea a 95% din compania Avia Invest, concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău. Contractul a fost ratificat pe 19 august, de către reprezentaţii Avia Invest şi unicul beneficiar al firmei NR Investments, Nat Rothschild.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite