Ce spun deputaţii Platformei DA, PDM şi PSRM despre învestirea Guvernului Grosu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul Republicii Moldova FOTO IPN
Parlamentul Republicii Moldova FOTO IPN

Reprezentanţii PDM spun că vor oferi vot de încredere Guvernului condus de Igor Grosu pentru că, în condiţiile actualei crize pandemice, orice Guvern este mai bun decât lipsa unui Executiv plenipotenţiar, notează IPN.

Deputaţii Platformei DA spun că vor susţine echipa lui Igor Grosu în Parlament doar dacă premierul desemnat îşi va asuma responsbailitatea depolitizării agenţiilor guvernamentale, iar socialiştii spun că deocamdată nu au luat o decizie, dacă susţin sau nu cabinetul de miniştri condus de Igor Grosu.

Reprezentanţii Platformei DA spun că în urma discuţiilor cu premierul desemnat au sesizat intenţia echipei conduse de Igor Grosu de a cere vot de încredere Parlametnului şi de a-şi asuma actul guvernării. Deputatiţii Platformei DA spun că vor susţine condiţionat Guvernul condus de Igor Grosu.

„Ideea unui Guvern anticriză ne aparţine şi noi nu putem să facem un pas înapoi şi să spunem că nu votăm. Votăm, dar condiţionat. Noi vrem ca funcţiile guvernamentale să nu fie politizate, persoanele de demnitate publică nu trebuie să manifeste loialitate faţă de partid, ci faţă de interesul public” a spus deputatul Platformei DA Igor Munteanu, în cadrul emisiunii  „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

De cealaltă parte, socialiştii spun că, deocamdată, nu au luat o decizie dacă susţin sau nu Guvernul condus de Igor Grosu, dar s-au arătat nemulţumiţi de echipa guvernamentală prezentată de premierul desemnat. Potrivit lor, echpa este identică în proporţie de 99% cu cea a fostului premier desemnat, Natalia Gavriliţa.

„Este o renaştere a componenţei Guvernului Gavriliţa, sunt tot aceleaşi persoane, membri de partid. În zilele următoare va fi convocată şedinţa Executivului politic al partidului care va recomanda fracţiunii din Parlament să manifeste o anumitî poziţie ”, a spus deputatul PSRM, Vasile Bolea.

Democraţii spun că îşi vor da votul pentru Igor Grosu la şefia Guvernului, întrucât în condiţiile crizei pandemice, ţara nu poate fi guvernată de un Executiv în exerciţiu.

„Abordarea cu care au venit ei, scoate în evidenţă faptul că nu vor să fie votat acest Guvern, astfel să obţină posibilitatea de dizolvare a Parlamentului. Cel mai probabil, noi vom acorda vot de încredere acestui Guvern pentru că suntem consecvenţi. Am spus că acum ţara are nevoie de un Guvern funcţional şi din punctul nostru de vedere, acum orice Guvern e mai bun decât niciun Guvern”, a spus deputatul PDM, Pavel Filip.

Premierul desemnat Igor Grosu a depus marţi, 23 martie, la secretariatul Parlamentului, demersul privind intenţia de veni în Legislativ pentru a cere vot de încredere deputaţilor. Decizia privind data şedinţei plenare în timpul căreia va avea loc solicitarea votului de învestirură va fi luată de Biroul Permanent al Parlametnului. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite