Candidatura lui Fadei Nagacevschi pentru funcţia de viceprimar de Chişinău, respinsă de CMC. Ex-ministrul Justiţiei mai păstrează şanse să ajungă în funcţie

Candidatura lui Fadei Nagacevschi pentru funcţia de viceprimar de Chişinău, respinsă de CMC. Ex-ministrul Justiţiei mai păstrează şanse să ajungă în funcţie

Fadei Nagacevschi FOTO IPN

Candidatura ex-ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi, pentru funcţia de viceprimar al municipiului Chişinău, a fost respinsă de consilierii municipali, în şedinţa din 28 octombrie a CMC. Pentru Nagacevschi au votat doar 23 de consilieri municipali din necesarul de 26. Cu toate acestea, Nagacevschi are şanse să ajungă viceprimar al Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Candidatura lui Nagaveschi, propusă de primarul Ion Ceban, a fost susţinută doar de consilierii socialişti. Platforma DA, Partidul Şor, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Liberal au refuzat să-şi dea votul pentru fostul ministru al Justiţiei.

Totuşi, cel mai probabil Nagacevshi va ajunge viceprimar. Conform art. 17, aliniat 2 al Legii privind Statutul municipiului Chişinău, viceprimarii sunt aleşi la propunerea Primarului General prin decizia Consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcţia de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către Consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, Primarul General numeşte viceprimarul prin dispoziţie, care se aduce la cunoştinţa Consiliului municipal.

Precizăm că Fadei Nagacevschi a fost propus la funcţia de viceprimar luni, 25 octombrie, de către primarul general Ion Ceban.
 
„Am propus candidatura lui Fadei Nagacevschi la funcţia de viceprimar. Sper că nu va fi abordare politică, dar constructivă din partea celor prezenţi”, a spus Ceban. 
 
La rândul său, Nagacevschi a spus: „Vreau să-i mulţumesc Primarului general al mun. Chişinău, domnul Ion Ceba,n pentru încredere şi înaintarea candidaturii subsemnatului la funcţia de viceprimar al Capitalei. Este o provocare nouă pentru mine, pe care mi-o asum.”
 
Actualmente, Nagacevschi ocupă funcţia de consilier al vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Bătrîncea (PSRM).
 
Postul de viceprimar al Capitalei a rămas vacant din iulie, după ce Victor Chironda a fost demis de CMC, la propunerea lui Ion Ceban.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările