„Are doar cinci minute pe zi de viaţă omenească”. Cum îl descrie purtătorul de cuvânt al Kremlinului pe Vladimir Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO kremlin.ru
FOTO kremlin.ru

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitrii Peskov, cel care lucrează de 12 ani alături de preşedintele rus, Vladimir Putin, are doar cuvinte de laudă la adresa şefului său.

Dmitri Peskov a declarat, într-un interviu pentru jurnalistul Vladimir Soloviov, un propagandist al Kremlinului, că Vladimir Putin lucrează enorm de mult, încât aproape că nu are zile de odihnă sau chiar ore când se poate detaşa de activitatea de la Preşedinţie. Peskov susţine că Putin „practic locuieşte la locul de muncă” şi are doar „cinci minute pe zi de viaţă omenească”.

Întrebat dacă îi place de liderul de la Kremlin, Dmitri Peskov a răspuns ferm: „Desigur că îmi place”.

El a afirmat că Vladimir Putin este cel care a făcut ca economia Rusiei să funcţioneze şi cel care i-a pus la respect pe oligarhi, aşa încât aceştia să nu mai controleze puterea în stat. Totodată, l-a lăudat pe Putin pentru că a oprit războiul din Qarabag.

Peskov a spus că Putin „are o atitudine foarte bună faţă de Occident şi mereu cheamă la dialog”.

„Ar fi o prostie să ai o atitudine rea faţă de Occident. Occidentul înseamnă tehnologie, iar noi suntem în urmă la multe capitole”, a precizat Peskov.

Întrebat dacă Putin este o personalitate dură, Peskov a declarat că Putin „este crud şi nemilos în raport cu hoţia şi trădarea”, şi faţă de ceea ce poate fi considerat „un păcat”.

Peskov a mărturisit că au fost momente când a comis anumite greşeli pentru care Putin l-a certat, recunoscând că în atunci când te ceartă Putin ai sentimentul că nu vrei să mai trăieşti.

Potrivit lui Peskov, liderul de la Kremlin este informat despre cazurile penale de rezonanţă, însă nu se implică în mersul anchetei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite