Ambasadorul SUA în Moldova: Alegerile parlamentare marchează un moment critic pentru relaţiile cu Statele Unite

Ambasadorul SUA în Moldova: Alegerile parlamentare marchează un moment critic pentru relaţiile cu Statele Unite

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, Dereck J. Hogan, susţine că viitoarele alegeri parlamentare marchează un moment critic pentru relaţiile bilaterale cu Republica Moldova. Cu acesta mesaj diplomatul a venit în cadrul întrevederilor pe care le-a avut cu liderii unor partide politice din Moldova, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o postare pe Facebook, misiunea diplomatică menţionează că ambasadorul Hogan a avut întrevederi cu Zinaida Greceanîi, preşedinta Partidului Socialiştilor, Andrei Năstase, liderul Partidului Politic Platforma Demnitate şi Adevăr, Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat şi Maia Sandu, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate.
 
Statele Unite nu încearcă să influenţeze cine câştigă sau pierde în ziua alegerilor, a subliniat ambasadorul. Este o decizie care aparţine exclusiv alegătorilor din Moldova. Dar Statele Unite sunt foarte interesate să vadă că această campanie şi alegerile din Moldova corespund standardelor internaţionale şi fac parte dintr-un proces politic corect şi transparent.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: