Alexandru Slusari: Anunţul SUA îl poate introduce pe Vlad Plahotniuc în baza Interpol

Alexandru Slusari: Anunţul SUA îl poate introduce pe Vlad Plahotniuc în baza Interpol

FOTO IPN

Deputatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari este de părere că dacă până acum fostul preşedinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc nu a fost introdus în baza de date a Interpolului pentru căutare internaţională, anunţul făcut de Statele Unite ale Americii că nu îi va mai deschide viză ar putea contribui la acest lucru, transmite IPN.

Politicianul consideră că decizia SUA este un mesaj şi pentru partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova şi, astfel, mai multe ţări ar putea urma exemplul Statelor Unite.

„Eu nu ştiu care este situaţia cu Interpolul, este urmărit sau nu Vladimir Plahotniuc de Interpol... S-a vorbit că cererea a fost depusă, noi nu am văzut această cerere, noi nu ştim care este reacţia. Dacă până acum el nu a fost introdus în baza de date, eu cred că acest mesaj poate contribui. Şi, în general, pentru partenerii externi, acesta este un semnal că această persoană este indezirabilă”, a afirmat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la postul TV8.

Deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Vladimir Bolea susţine că mesajul transmis de SUA este unul foarte important pentru justiţia din Republica Moldova şi confirmă faptul că lucrurile începute de Guvernul condus de Maia Sandu au fost corecte şi trebuie continuate. În opinia lui, în Moldova se observă o recapturare a instituţiilor statului şi mesajul SUA vorbeşte despre viitorul celor care încearcă această recapturare. Vladimir Bolea intuieşte că mesajul anunţat de Michael Pompeo a fost transmis pentru preşedintele Igor Dodon.

Luni, 13 ianuarie, fostul oficial moldovean Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupţie şi are stabilită interdicţia de a obţine vize de intrare în SUA, a anunţat Secretarul de Stat al SUA, Michael Pompeo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: