Programul „PARE 1+1” a fost extins până în 2021

Programul „PARE 1+1” a fost
extins până în 2021

Programul de atragere a remitenţelor în economie pentru dezvoltarea businessului mic şi mijlociu „PARE 1+1” va fi extins până în anul 2021. Cabinetul de miniştri a avizat în şedinţa de joi, 8 noiembrie, un proiect de lege în acest sens, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul economiei şi infrastructurii, Chiril Gaburici, a menţionat că programul a arătat că poate contribui la creşterea investiţiilor productive în activităţile de afaceri din Moldova provenite din remitenţe. De asemenea, sprijină lucrătorii  migranţi la întoarcerea în ţară. Totodată, prin program sunt sprijinite şi familiile care sunt asigurate din surse provenite din remitenţe.
 
Proiectul aprobat facilitează procedura de aplicare la Program, extinde lista de participanţi şi optimizează setul de documente necesare etc.
 
Pentru finanţarea Programului „PARE 1+1” pentru anii 2019-2021 este prevăzută suma de 40 de milioane de lei anual, care vor permite cofinanţarea a circa 480 de afaceri ale lucrătorilor migranţi şi/sau rude de gradul I ale acestora, care doresc să investească în iniţierea sau extinderea unei afaceri la baştină.
 
citeste totul despre: