Gazprom a extins termenul de achitare a datoriei Republicii Moldova până pe 26 noiembrie

Gazprom a extins termenul de achitare a datoriei Republicii Moldova până pe 26 noiembrie

Gazprom a extins termenul de achitare a datoriei curente de către Moldovagaz până vineri, 26 noiembrie. Despre aceasta a anunţat ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale, Andrei Spînu, pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

„Dragi cetăţeni, stimaţi reprezentanţi ai mass-media, tocmai am primit răspunsul Gazprom la solicitarea mea de a extinde termenul de plată pentru consumul curent de gaze. Astfel, termenul a fost extins până vineri, 26 noiembrie. Reamintesc că Guvernul Republicii Moldova a luat toate măsurile necesare pentru ca vineri datoria acumulată pentru luna octombrie-noiembrie să fie achitată”, a scris Andrei Spînu. Recent, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale a declarat că soluţia propusă de Guvern pentru achitarea datoriei curente de către Moldovagaz faţă de Gazprom constă în încheierea unui contract de cesionare către Energocom a unei părţi din datoria Termoelectrica faţă de Moldovagaz. Este vorba despre suma de circa 1,4 miliarde de lei, necesară pentru plăţile curente către Gazprom. Energocom va achita această datorie cesionată, iar Moldovagaz va face plata către Gazprom. Guvernul are şi implementează respectiva soluţie încă de săptămâna trecută, doar că este nevoie de mai mult timp pentru procedurile legale. Săptămâna trecută, Ministerul Finanţelor a prezentat proiectul pentru rectificarea bugetului şi alocarea acestor sume, iar Parlament l-a votat în prima lectură. La următoarea şedinţă de Parlament, joi, acest proiect va fi votat în lectura a doua şi banii vor fi disponibili.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările