Ritmul de vaccinare contra COVID-19 stagnează în R. Moldova

Ritmul de vaccinare contra COVID-19 stagnează în R. Moldova

De la iniţierea în ţară a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, în luna martie, au fost administrate 1,4 milioane doze de vaccin. Acoperirea naţională cu o doză constituie 24,65%, iar cu schemă completă – 23,68 %, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Svetlana Nicolăescu, secretar de stat al Ministerului Sănătăţii, a menţionat că, pe parcursul ultimilor săptămâni, ritmul de vaccinare stagnează. Tendinţa de încetinire se accentuează după lunile de vară, când procesul de imunizare era unul intens.

Vaccinarea cu o doză în rândul lucrătorilor medicali este de 90,64 %, iar cu schema completă – 89,46 %. Potrivit autorităţilor, acest fapt a determinat reducerea morbidităţii în rândul acestora cu 85%.

Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă se înregistrează în municipiul Chişinău – 35%. Urmează raioanele Soroca – 27%, Dubăsari – 25%, Orhei – 24%. În acelaşi timp, cea mai redusă acoperire vaccinală din ţară (de la 13% până la 15%) se atestă în raioanele Leova, Sângerei şi UTA Găgăuzia. O rată mică de acoperire vaccinală este în rândul populaţiei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani.

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, 88% din numărul total de pacienţi internaţi cu COVID-19 şi 91% din cei internaţi în secţiile de terapie intensivă sunt nevaccinaţi.

Bilanţul cazurilor de COVID-19 în ţară a depăşit 307 mii, iar numărul deceselor asociate noului coronavirus a ajuns la 7 048.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările