Rep. Moldova. CNESP recomandă prelungirea vacanţei elevilor în localităţile cu cod roşu

Rep. Moldova. CNESP recomandă prelungirea vacanţei elevilor în localităţile cu cod roşu

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică îi recomandă Ministerului Educaţiei şi Cercetării să examineze posibilitatea de a extinde cu o săptămână vacanţa de toamnă a elevilor în localităţile în care este stabilit pragul de alertă roşu, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o hotărâre a CNESP se recomandă prelungirea vacanţei până pe 7 noiembrie pentru elevii din instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal. Este vorba despre teritoriile în care este stabilit pragul de alertă roşu.

Prin aceeaşi hotărâre, CNESP a instituit, până pe 30 noiembrie inclusiv, starea de urgenţă în sănătate publică, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Autorităţile fac trimitere la evoluţia situaţiei pandemice, menţionând agravarea indicatorilor epidemiologici. În ţară sunt 14,2 mii cazuri active de COVID-19. Incidenţa în ultimele şapte zile a constituit 308 cazuri la 100 mii de persoane, în creştere cu 16% comparativ cu săptămâna precedentă. Mortalitatea prin această infecţie în ultimele şapte zile a ajuns la 6,9 decese la 100 mii populaţie, în creştere cu 18% comparativ cu săptămâna precedentă şi cu 156% comparativ cu luna precedentă.

Vacanţa de toamnă a elevilor, planificată pentru 27-31 octombrie, a început mai devreme,  din 23 octombrie, Ministerul Educaţiei motivând prin situaţia epidemiologică gravă, care impune măsuri de limitare a răspândirii infecţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările