Doi ofiţeri de investigaţie din cadrul IGP, reţinuţi pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă

Doi ofiţeri de investigaţie din cadrul IGP, reţinuţi pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă

FOTO simbol IPN

Doi ofiţeri de investigaţie (un şef de direcţie şi un subaltern de-al său) din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţie al IGP au fost reţinuţi. Aceştia sunt vizaţi în cadrul unei urmăriri penale iniţiate pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Anticorupţie, astăzi, în biroul de serviciu al şefului de direcţie, dar şi la domiciliul şi în autoturismele celor doi ofiţeri s-au făcut percheziţii. Ca rezultat, au fost identificate şi ridicate obiecte şi documente aferent obiectului investigaţiei, ambii ofiţeri fiind reţinuţi pe un termen de 72 de ore, în izolatorul CNA.

Potrivit materialelor cauzei, subalternul a pretins şi primit mijloace băneşti în sumă de aproximativ 15 mii de euro de la un agent economic, susţinând că îşi poate influenţa şeful, aşa ca acesta să nu transmită organului de urmărire penală materialele pentru pornirea unui proces penal pentru evaziune fiscală. După primirea banilor, ultimul nu a fost tras la răspundere penală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: