COVID-19 în R. Moldova. Cetăţenii ar putea să nu mai aibă dreptul de a ieşi din casă pe timp de noapte, fără strictă necesitate

COVID-19 în R. Moldova. Cetăţenii ar putea să nu mai aibă dreptul de a ieşi din casă pe timp de noapte, fără strictă necesitate

Igor Dodon a venit cu o solicitare către Comisia pentru situaţii excepţionale joi, 26 martie, pentru a interzice ca cetăţenii să aibă dreptul să iasă din case după ora 22.00, fără strictă necesitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Premierul Ion Chicu a declarat că această măsură ar putea fi aplicată în câteva zile, pentru că deocamdată s-a luat decizia doar de a interzice aflarea în spaţiul public a unui grup de persoane format din mai mult de trei persoane. În opinia sa, la acest moment sunt suficiente doar aceste restricţii.
 
Igor Dodon a precizat că intervalul de timp în care cetăţenilor li se va interzice să iasă din case va fi între ora 22.00 - 5.00 sau între 23.00 şi 6.00. Aceasta urmează să o decidă Comisia. 

Igor Dodon a mai spus că această măsură este foarte importantă la această etapă în lupta cu COVID-19.

De asemenea, săptămâna viitoare ar putea fi declarată zi liberă în Republica Moldova pentru toţi bugetarii. Despre aceasta a anunţat Igor Dodon, care a spus că va propune iniţiativa respectivă Comisiei pentru situaţii excepţionale, căreia îi aparţine decizia finală în această privinţă.

Amintim că, la această oră, în Republica Moldova există 177 de cazuri de COVID-19. O persoană a decedat, iar două persoane au fost vindecate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: