Primele imagini cu testele PCR aduse din Coreea de Sud. Orban: Am fost personal să le pipăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adrian Ionel / Facebook
FOTO Adrian Ionel / Facebook

Prima tranşă de teste dintr-un lot de două milioane cumpărate de compania UNIFARM de la un producător din Coreea de Sud a ajuns în Bucureşti, premierul spunând că le-a pipăit personal.

În România au ajuns 200.000 de teste de diagnostic molecular, denumite „Real Time PCR” (n.red citit pisiar). În baza aceluiaşi contract, vor ajunge şi 60.000 de teste rapide. 

Metoda de testare PCR durează câteva ore, dar este cea mai sigură, în timp ce testele rapide dau rezultatele în 5 minute, dar precizia lor este mai mică.

„Am fost personal să verific şi să pipăi cele 2.000 de kituri de testare care vor asigura, conform specificaţiilor tehnice, posibilitatea de a testa pe Real Time PCR 200.000 de cetăţeni români. Marfa a ajuns în Bucureşti", a anunţat Orban, la începutul şedinţei de Guvern de joi.

Teste PCR pentru coronavirus FOTO Facebook / Adrian Ionel

FOTO Adrian Ionel / Facebook 

Premierul a afirmat că în prezent există o ordine de priorităţi la testare, explicând că doar aparatele Real Time PCR asigură o precizie de sută la sută.

„ Având în vedere că sunt cei mai buni pe partea testare, stau cel mai bine şi la calitate, împreună cu specialiştii pe care i-am consultat, am considerat că stau cel mai bine şi la calitatea testelor“, a declarat Adrian Ionel, şeful UNIFARM. El a postat pe pagina sa de Facebook imagini cu testele din Coreea de Sud. 

Teste PCR pentru coronavirus FOTO Facebook / Adrian Ionel

FOTO Adrian Ionel / Facebook 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite