AAC anunţă că nu a eliberat certificat de operator aerian pentru HiSky. Reacţia companiei

AAC anunţă că nu a eliberat certificat de operator aerian pentru HiSky. Reacţia companiei

FOTO simbol

Autoritatea Aeronautică Civilă informează că a emis către HiSky, companie care şi-a anunţat lansarea activităţii pe piaţa aeronautică din Moldova, o scrisoare privind refuzul eliberării certificatului de operator aerian. AAC anunţă că a emis o interpelare către HiSky prin care solicită prezentarea documentelor ce ţin de dreptul companiei de a comercializa bilete de avion în nume propriu, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

AAC menţionează într-un comunicat de presă că, la 14 noiembrie 2019, HiSky a solicitat eliberarea certificatului de operator aerian, iar la 23 decembrie AAC a decis suspendarea termenului de examinare a cererii invocând nerespectarea de către solicitant a prevederilor ORO.AOC.100 (c) subpunctul 2 din Regulamentul Guvernului numărul 831/2018 – lipsa aeronavei.

La 22 ianuarie 2010 suspendarea termenului de examinare a cererii din 14 noiembrie a expirat, iar documentele lipsă până în prezent nu au fost prezentate, AAC a emis către HiSky scrisoare privind refuzul eliberării Certificatului de operator aerian.
 
Reacţia HiSky
 
Într-un comunicat de presă emis presei, compania HiSky îşi exprimă nedumerirea faţă de anunţul ACC.

„Constatăm că AAC se expune pe aspecte care demonstrează un vădit caracter de neprofesionalism şi chiar rea-intenţie. Reiterăm faptul că compania HiSky se lansează pe piaţa serviciilor avia în parteneriat cu operatorul român Cobrex Trans – companie certificată de Autoritatea Română şi EASA. Altfel spus, operarea zborurilor în contextul acestui parteneriat nu necesită un cetificat de operator aerian eliberat de AAC din Moldova”.

„Regretăm faptul că Autoritatea Aeronatică Civilă adoptă poziţii bazate pe rea-intenţie. Ieri, la 16:55, am avut o discuţie în cadrul căreia i-am anunţat că vom zbura sub AOC românesc. Dânşii au luat act, iar astăzi ne-au trimis o notificare cu 5 minute înainte de a publica comunicatul respectiv – fapt care demonstrează încă odată înverşunarea lor împotriva unui proiect de succes ca HiSky”, a declarat Iulian Scorpan, directorul HiSky.    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: