În Rusia a fost inaugurat Centrul moldovenesc cultural-educaţional „Plai”

În Rusia a fost inaugurat Centrul moldovenesc cultural-educaţional „Plai”

FOTO IPN

În Federaţia Rusă a fost inaugurat oficial Centrul moldovenesc cultural-educaţional „Plai”, la iniţiativa autonomiei naţional-culturale a moldovenilor şi OAN «Правозащитник» şi cu susţinerea Ambasadei Republicii Moldova în Rusia, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Biroului Relaţii cu Diaspora, la evenimentul, care a avut loc în incinta misiunii diplomatice şi a fost dedicat Zilei internaţionale a profesorului, au participat fondatori, profesori şi elevi ai centrului respectiv, colaboratori ai Ambasadei, precum şi unii reprezentanţi ai diasporei moldoveneşti din Moscova.
 
Salutându-i pe cei prezenţi, ambasadorul Andrei Neguţa a adresat profesorilor din sală un mesaj de felicitare, dorindu-le tuturor succese şi realizări în activitatea pe care o desfăşoară, totodată mulţumindu-le pentru munca nobilă, fidelitatea faţă de profesie, efortul zilnic depus pentru creşterea şi educarea tinerelor generaţii.
 
În cadrul evenimentului, elevii Centrului moldovenesc, au demonstrat publicului nivelul de cunoaştere a limbii de stat, rezultat obţinut pe parcursul numai a câteva luni de studii, prezentând o compoziţie muzical-literară din poezii şi cântece moldoveneşti.
 
La finalul evenimentului toţi copiii au primit în dar câte un abecedar „Albinuţa”, scris de Grigore Vieru. Cărţile au fost distribuite misiunii diplomatice de către BRD al Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, acţiune destinată copiilor născuţi în afara hotarelor.

 

citeste totul despre: