10 mii de teste pentru diagnosticarea de laborator a COVID-19, oferite Republicii Moldova de Federaţia Rusă

10 mii de teste pentru diagnosticarea de laborator a COVID-19, oferite Republicii Moldova de Federaţia Rusă

Federaţia Rusă a oferit Republicii Moldova 10 mii de teste pentru diagnosticarea de laborator a noului tip de coronavirus. Aceste teste permit obţinerea rezultatul în decurs de două-patru ore şi deja sunt apreciate în Rusia şi în alte ţări, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facbook.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vreau să menţionez faptul că aceasta este prima tranşă a ajutorului medical oferit Republicii Moldova de către Rusia. Exprim recunoştinţă conducerii Federaţiei Ruse pentru ajutorul oferit, precum şi pentru decizia de a acorda Moldovei un credit în valoare de 200 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor”, a mai spus Igor Dodon

Amintim că numărul celor infectaţi cu COVID-19 în Republica Moldova continuă să crească. Pe parcursul zilei de vineri, 27 martie, au fost confirmate alte 22 cazuri de infectare cu coronavirus. În total, numărul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 199.

Pe 18 martie, în Republica Moldova a fost înregistrat primul deces provocat de coronavirus. Femeia avea 61 de ani şi se afla de mai multe zile în stare extrem de gravă. De asemenea, de două zile pacienta era conectată la respiraţie dirijată.

Pacienta avea si alte boli cronice, precum diabet zaharat de gradul doi etc. Femeia a revenit recent din Italia, unde şi s-a infectat. Aceasta nu a respectat regimul de carantină şi ar fi infectat mai multe persoane cu COVID-19. În rezultat, localitatea ei de baştină, satul Bălceana din Hînceşti, a intrat în carantină, după ce au fost depistate şase cazuri de transmitere locală a noului virus.

Pe 27 martie s-a înregistrat al doilea deces. O femeie de 79 de ani, care a activat toată viaţa în calitate de medic în sistemul medical de asistenţă urgentă prespitalicească din Republica Moldova, a murit după ce a fost infectată cu COVID-19.

Până la această oră au fost vindecate 11 persoane.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: