VIDEO Misiune îndeplinită. Militarii români care au consiliat şi instruit armata afgană s-au întors acasă

VIDEO Misiune îndeplinită. Militarii români care au consiliat şi instruit armata afgană s-au întors acasă

21 de militari români au luat parte la misiunea din Afganistan FOTO Andreea Vilcovschi

După şase luni de misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, echipa românească de consiliere, asistenţă şi instruire a revenit acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei 21 de militari români care au asigurat, în ultimele şase luni, consiliere, asistenţă şi instruire pentru forţele de securitate afgane s-au întors acasă, fiind întâmpinaţi de către oficiali ai Armatei Române, colegi, autorităţi, şefi de instituţii militare, familii şi apropiaţi.

Momentul a fost marcat vineri, 7 septembrie, la Zalău, printr-o ceremonie de repatriere organizate la sediul Batalionului 317 Sprijin Logistic "Voievodul Gelu", defăşurată în prezenţa şefului de Stat Major al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, colonel Petru Pah.

"Ne onorează să vedem atâta lume pregătită să ne primească din nou acasă şi totodată ne bucurăm să ne vedem reîntorşi printre dumneavoastră. Nu a fost o misiune uşoară, dar angajamentele făcute la începutul acesteia ne-au motivat în permanenţă reuşind astfel ca după şase luni să putem raporta: misiune îndeplinită. Cel mai important lucru pentru mine, ca şef de echipă, este faptul că la sfârşit de misiune ne-am întors împreună la cei dragi", a spus comandantul echipei TAAC-S, lt. col. Gheorghe Bendea.

Acesta a precizat că pe parcursul celor şase luni ale misiunii, militarii români au realizat peste 300 de consilieri individuale cu liderii afgani, peste 100 de conferinţe, sesiuni de planificare şi coordonare, zeci de cursuri de diferite specialităţi şi activităţi de mentenanţă şi inventariere a echipamentelor din dotarea forţelor de securitate afgane. Toate acestea, pentru întărirea capacităţii de luptă a armatei naţionale afgane şi poliţiei afgane.

Din echipele de instruire, consiliere şi asistenţă au făcut parte 14 ofiţeri, şase subofiţeri şi un maistru miliar din Zalău, Şimleu Silvaniei, Bucureşti, Piteşti, Iaşi, Braşov, Bacău, Cluj-Napoca şi Bistriţa.

Mai puteţi citi:

Militarul care reprezintă România într-o misiune UE în Africa

72 de ani de la eliberarea Sălajului. Cum a reuşit armata română să redea ţării teritoriile răpite prin Dictatul de la Viena

Aventurile unui militar român în Mali: „Este o ţară din lumea a treia: sărăcie, mizerie, boli, multe conflicte“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările