Premii şi medalii la Concursul Internaţional al Centrelor de Excelenţă. Ce rezultate au obţinut elevii sălăjeni

Premii şi medalii la Concursul Internaţional al Centrelor de Excelenţă. Ce rezultate au obţinut elevii sălăjeni

Bogdan Pop este elev în clasa a XII-a FOTO Facebook.com

INTRO Rezultate de excepţie pentru informaticienii Centrului de Excelenţă Zalău, care au câştigat numeroase premii la un Concurs Online de informatică dedicat elevilor din centrele de excelenţă din ţară. Trei dintre competitorii sălăjeni s-au remarcat şi la etapa internaţională, cucerind medalii de argint şi bronz.

Desfăşurat la finele săptămânii trecute, Concursul online INFO(1) CUP a reunit aproximativ 300 de tineri pasionaţi de informatică, şcolarizaţi în centrele de excelenţă din ţară. Sălajul a fost reprezentat de către 16 liceeni de la Centrul de Excelenţă Zalău, coodonaţi de către profesorul Florin Morar.
La etapa naţională, trei dintre membrii lotului sălăjean – Bogdan Pop (clasa a XII-a), Andrei Cotor (clasa a X-a) şi Alex Pop (clasa a X-a) – au câştigat premiul I, cu punctajul maxim. Premiul al II-lea i-a revenit lui Dragoş Neghina, în timp ce Shantih Hill a primit premiul al III-lea.

Alături de cei trei premianţi, în runda internaţională s-au calificat şi zălăuanii Andrei Ţurcaş, Andrei Vasil şi Bogdan Moise, cu toţii intrând în concurs alături de cei mai buni elevi din România şi din alte 15 ţări invitate.
La finalul competiţiei, Bogdan Pop, care face parte şi din Lotul Naţional al României, a obţinut argintul, iar Andrei Cotor şi Alex Pop, bronzul.

Întrecerea online îşi propune să ofere tuturor elevilor şanse egale de a participa la o pregãtire de performanţã în domeniul informaticii şi de a stimula pasiunea elevilor pentru acest domeniu. Ediţia din acest an a fost dedicatã memoriei lui Mihai Pãtraşcu, un genial informatician român, decedat la New York în urmă cu şapte ani.

Vă mai recomandăm:

Profesorul specializat în „producţia“ de olimpici la Informatică: „Secretul stă în calitatea elevilor în general“

Rezultatele Concursului Internaţional al Centrelor de Excelenţă. Un sălăjean, medaliat cu argint

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: