Pentru că şi-a recunoscut fapta, violatorul care a batjocorit o bătrână de 87 de ani scapă cu şase ani de închisoare

Pentru că şi-a recunoscut fapta, violatorul care a batjocorit o bătrână de 87 de ani scapă cu şase ani de închisoare

Victima violatorului are 87 de ani

Ovidiu Fizeşan, tânărul de 23 de ani din Peceiu care în luna aprilie a violat-o şi a obligat-o la perversiuni sexuale pe o bătrână de 87 de ani, a fost condamnat la şase ani şi şase luni de închisoare. Cea mai mare pedeapsă pentru viol dispusă în Sălaj a fost de 16 ani şi a fost dată în decembrie 2013 bărbatului din Popeni care şi-a violat timp de mai mulţi ani propriile fiice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ovidiu Fizeşan a fost condamnat miercuri, 3 septembrie, de către magistraţii Judecătoriei Zalău la şase ani cu privare de libertate pentru viol şi la un an şi şase luni pentru violare de domiciliu, cele două condamnări contopindu-se în pedeapsa rezultantă de şase ani şi şase luni de închisoare în regim de detenţie, perioadă din care se deduce durata petrecută în arrest preventive, începând cu luna aprilie şi până la rămânerea definitivă a sentinţei. Magistraţii au dispus şi pedepse complementare, printre care interzicerea dreptului de a comunica cu victima sa ori de a se apropia de casa acesteia la mai puţin de 10 metri, pe o perioadă de doi ani după ieşirea din închisoare.


Dosarul s-a judecat pe procedură simplificată, posibilă prin faptul că violatorul şi-a recunoscut fapta, ceea ce i-a şi adus o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă.


Reamintim că oribila faptă s-a petrecut în noaptea de sâmbătă, 12, spre duminică, 13 aprilie, în localitatea Petrindu. Tânărul a forţat poarta încuiată a victimei şi a intrat, astfel, în curte, de unde prin forţarea uşii a tăbărât peste femeie, care locuia singură, în casă. Potrivit anchetatorilor,  tânărul a abuzat sexual de femeie atât normal, cât şi oral şi anal, după care a abandonat-o, între viaţă şi moarte, şi s-a făcut nevăzut. Bătrâna a zăcut în casă până în duminică după-amiază, când a fost descoperită de o rudă. El a fost identificat imediat de poliţişti şi arestat preventiv.


Cea mai mare pedeapsă aplicată pentru viol în Sălaj este cea dispusă de Tribunalul Sălaj înd ecembrie 2013 împotriva lui Marcel Covaciu, bărbatul de 43 de ani din Popeni care şi-a violat, timp de mai mulţi ani, propriile fiice. Anchetatorii spun că abuzurile au început când fata cea mică avea doar opt ani, iar cea mare - zece şi s-au oprit abia în momentul în care una dintre ele a fugit de acasă şi le-a spus poliţiştilor care au găsit-o ce se întâmplă acasă la ea.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările