Medic veterinar din Zalău, găsit în conflict de interese de ANI

Medic veterinar din Zalău, găsit în conflict de interese de ANI

Angajatul DSV ar fi avizat deconturi pentru cabinetul medical al unor rude apropiate

Veterinarul care a intrat în vizorul ANI este consilier superior în cadrul Serviciului de Sănătate şi Bunăstare a Animalelor, Monitorizare Boli şi medic veterinar oficial al Circumscripţiei Sanitare Veterinare Zonale Zalău.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Interitate (ANI), Romolica Ardelean, angajat al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, "în perioada 2006-2013, a avizat lunar deconturi în vederea plăţii, la Cabinetul Medical Veterinar al fratelui şi cumnatului său, încălcând, astfel, prevederile articolului 301 din Codul Penal cu privire la conflictul de interese".

Articolul menţionat prevede că „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

În aceste condiţii, inspectorii de integritate au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău în vederea efectuării de cercetări în cazul lui Ardelean.

Medicul veterinar a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, se mai precizează în comunicatul de presă al ANI.

Vă mai recomandăm:

Primar condamnat la închisoare cu suspendare după ce a dispus plăţi către întreprinderea individuală a fiicei sale

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările