Cursuri suspendate în mai multe şcoli din Sălaj. Lista unităţilor afectate de gripă

Cursuri suspendate în mai multe şcoli din Sălaj. Lista unităţilor afectate de gripă

Elevii vor sta acasă până miercuri FOTO Arhivă

Gripa continuă să dea peste cap cursurile din unităţile de învăţământ din judeţul Sălaj. Într-o singură clasă, din cei 25 de elevi, doi au gripă, iar alţi 14 plus învăţătoarea au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii.

Cursurile sunt suspendate în aceste zile în trei unităţi de învăţământ din municipiul Zalău, au anunţat luni, 10 februarie, printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj.

Conform sursei citate, este vorba despre Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Zalău, la clasa a VIII-a A de la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu", unde au fost diagnosticaţi cu gripă trei elevi, şi clasa a IX-a A de la Colegiul Naţional "Silvania", unde au fost confirmate patru cazuri de gripă. La cele două clase nu se fac ore de vineri, 7 februarie, până miercuri, 12 februarie. De asemenea, cursurile au fost suspendate pentru zilele de 10 şi 11 februarie, la clasa a II-a D, de la Şcoala Gimnazială "Simion Bărnuţiu" din Zalău, unde, din cei 25 de elevi, doi au gripă, iar alţi 14 elevi, precum şi învăţătoarea au fost diagnosticaţi cu infecţii respiratorii.

Săptămâna trecută, timp de două zile şi tot din cauza virusului gripal, au fost suspendate cursurile şi la clasa I B de la Şcoala Gimnazială "Corneliu Coposu" din Zalău.

Reamintim că Ministerul Educaţiei şi Cercetării a cerut inspectoratelor şcolare să suspende cursurile unei clase, respectiv grupe, la apariţia a cel puţin trei cazuri de gripă confirmate ori dacă 20% dintre elevi lipsesc trei zile consecutiv din cauza gripei.

Mai puteţi citi:

Alertă de gripă în Zalău. Trei şcoli au suspendat temporar cursurile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările