Concurenţă acerbă la Titularizare. Sute de cadre didactice se bat pe 38 de posturi

Concurenţă acerbă la Titularizare. Sute de cadre didactice se bat pe 38 de posturi

Rezultatele vor fi publicate în 30 iulie FOTO Arhivă

Pentru a trece examenul care să le asigure angajarea pe o perioadă nedeterminată în sistemul preuniversitar, candidaţii trebuie să obţină minim 7, atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia la clasă în profilul postului.

Aproximativ 400 de cadre didactice din judeţul Sălaj, aproape un sfert dintre ele, educatoare, îşi vor încerca norocul la Concursul de titularizare pe post ce are loc miercuri, 17 iulie, la Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău. O participare numeroasă o au şi învăţătorii - 67 la număr, profesorii de română (22), cei de matematică (21) ori engleză (11).

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, candidaţii vor susţine proba scrisă din 40 discipline de învăţământ şi vor concura pentru ocuparea celor 38 de posturi titularizabile precum şi a celorlalte posturi netitularizabile, respectiv 196 posturi complete şi 404 incomplete, care sunt vacante pentru o perioadă determinată.

Beneficiază de cele mai multe posturi titularizabile învăţătorii, unde sunt puse la bătaie opt locuri, şi educatoarele, cu patru locuri. Toate aceste posturi au fost afişate pe site-ul ISJ Sălaj, încă din 22 mai. Lucrările cadrelor didactice şi ale proaspeţilor absolvenţi de Facultate vor fi trimise, în aceeaşi zi, la Centrele de Evaluare din ţară. Primele rezultate vor fi afişate în 23 iulie, iar eventualele contestaţii vor fi înregistrate la Inspectoratul Şcolar şi transmise apoi către Centrele de Evaluare, în 23 şi 24 iulie. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi publicate în 30 iulie.

Potrivit legii, candidaţii care nu obţin cel puţin nota cinci la proba scrisă nu pot fi încadraţi, în anul şcolar 2019-2020, pe un posta cărui ocupare se realizează în baza disciplinei la care candidatul nu a obţinut nota 5. Pentru titularizarea pe post cadrele didactice trebuie să obţină la proba scrisă minim nota 7.

Mai puteţi citi:

Rezultate finale Bac 2019 Sălaj. Câţi elevi au promovat după soluţionarea contestaţiilor

Clasamentul liceelor după numărul mediilor de 10 la Bac. Singurul liceu din provincie care a intrat în Top 3

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: