Violatorul în serie ce părea de neoprit. Judecătorii l-au pedepsit exemplar pentru ce le-a făcut victimelor

Violatorul în serie ce părea de neoprit. Judecătorii l-au pedepsit exemplar pentru ce le-a făcut victimelor

FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat de 33 de ani din Vaslui a fost condamnat la ani grei de închisoare pentru că a violat cu sălbăticie o adolescentă şi două femei. Individul a fost încurajat de faptul că două dintre victimele sale l-au iertat pentru ce le făcuse. Decizia nu este însă definitivă.

Judecătoria Bârlad a aplicat în 21 decembrie una din cele mai mari pedepse pronunţate în România pentru viol. Iulian Zaharia, un tânăr de 33 de ani din comuna Puieşti, Vaslui, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, sancţiunea penală rezultând prin contopirea mai multor pedepse aplicate pentru fapte de natură sexuală.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2016-2019, individul a comis mai multe infracţiuni: viol în formã agravată, lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu şi act sexual cu un minor. 

Zaharia a ajuns în atentia anchetatorilor în 2016, când a violat o minoră de 16 ani. A întreţinut apoi relaţii sexuale cu o minoră în 2017, un alt viol în 2018, cu lipsire de libertate, apoi un al treilea viol comis în municipiul Zalău. 

Trebuie amintit faptul că, în ciuda faptelor extrem de grave pe care le-a comis, prntre care se numără mai multe violuri, Iulian Zaharia nu a ajuns la închisoare decât în 2019. Prima fărădelege dintr-o lungă serie a tânărului de 33 de ani a avut loc în 2016.

Prima victimă-o adolescentă instituţionalizată

Victimă i-a căzut o adolescentă de 16 ani, instituţionalizată atunci într-un centru rezidenţial (apartament social) din Bârlad, ce aparţine Direcţiei Generale de Asistenţã Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vaslui.

Părăsise centrul pe 4 septembrie în baza unui bilet de voie, dar nu a revenit la ora 17.00, aşa cum îi fusese aprobat, ci la ora 1,00 noaptea. Dimineaţă i-a mărturisit lucrătorului social de la centru că a fost violată.

Anchetatorii au stabilit că fata plecase cu un mijloc de transport în comun în comuna vasluiană Puieşti ca să-şi facă un tatuaj, iar Iulian Zaharia a profitat de faptul că era singură şi a forţat-o să întreţină relaţii sexuale. Pe numele agresorului a fost deschis dosar penal pentru viol, dar victima l-a iertat.

A fost iertat şi a abuzat sexual o altă tânără

Procesul penal a continuat, dar faptul că a scăpat atât de uşor după o astfel de faptă l-a încurajat pe Iulian Zaharia să agreseze sexual şi alte tinere. Un an mai târziu, în octombrie 2017, individul a profitat din nou de starea de vulnerabilitate a unei fete şi a violat-o.

Tânăra plecase în vizită la părinţii concubinului său, care locuiesc în satul Lăleşti, din comuna vasluiană Puieşti. În seara de 26 octombrie 2017, în jurul orei 19,00, fata a mers cu patru persoane, printre care se număra şi Iulian Zaharia, la barul situat în centrul satului Lăleşti, unde a rămas până în jurul orei 19.30, când a decis să se întoarcă la locuinţa părinţilor concubinului său.

“Inculpatul Iulian Zaharia s-a oferit să o conducă la locuinţa persoanelor menţionate anterior, aceasta acceptând propunerea acestuia, întrucât nu cunoştea configuraţia satului şi modul în care putea să ajungă la locuinţa părinţilor concubinului său. În timp ce se deplasau, după ce au parcurs o parte din drum, inculpatul a condus-o pe persoana vătămată la marginea satului, sub pretextul că trebuie să ajungă la o persoană pentru a o anunţa ceva. În momentul în care au ajuns într-un loc izolat, inculpatul i-a propus să întreţină relatii sexuale orale, propunere pe care persoana vătămată a refuzat-o categoric, începând să plângă”, se menţionează în rechizitoriu.  

A devenit prădător sexual după ce a fost iertat şi a doua oară

Zaharia nu s-a lăsat înduplecat de plânsetele fetei şi de rugăminţile ei să o lase în pace şi a violat-o cu sălbăticie. În ciuda gravităţii faptei, tânăra l-a iertat, aşa cum făcuse şi prima victimă. Şi în acest caz a fost deschis dosar penal pentru viol, dar faptul că fusese iertat de şi a doua oară a fost semnalul pentru Iulian Zaharia că poate orice şi oricui vrea fără să fie tras la răspundere penală.

În 2019 a mers la un club din oraşul Zalău, unde a pus ochii pe o femeie de 40 de ani. După câteva ore, sub pretextul că vrea să meargă la pensiunea unde era cazat, Iulian Zaharia i-a cerut femeii să-l ducă cu autoturismul până în zona respectivă.

După ce au plecat cu maşina, Iulian Zaharia a devenit agresiv şi sub ameninţarea cu bătaia i-a cerut femeii să meargă pe un teren viran din spatele Autogării din Zalău.

”Aici, suspectul a întreţinut relaţii sexuale cu victima şi a deposedat-o de un telefon mobil. Incidentul s-a petrecut noaptea şi, imediat ce a scăpat de agresor, femeia a mers la Poliţie şi l-a reclamat. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Zalău, fiind arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile”, au precizat reprezentanţii IPJ Sălaj.

25 de ani de închisoare

Judecătoria Bârlad i-a aplicat acum câte o pedeapsă pentru fiecare din faptele comise pe parcursul a trei ani, iar prin contopire a rezultat o pedeapsă de 25 de ani de închisoare.

“Condamnă pe inculpatul Zaharia Iulian, la pedeapsa de 12 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de viol în formă agravată, în stare de recidivă postexecutorie asupra victimei minore, persoana vătămată B. (G.) F.; la pedeapsa de 13 închisoare, pentru săvârşirea infractiunii de viol în formă agravată, continuată, în stare de recidivă postexecutorie, asupra victimei minore, 2 acte materiale;  la pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru săvârsirea infractiunii de lipsire de libertate în mod ilegal în formă agravată, în stare de recidivă postexecutorie asupra unui minor, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârsirea infractiunii de violare de domiciliu în stare de recidivă postexecutorie; la pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de raport sexual cu un minor, în formă continuată în stare de recidivă postexecutorie.  Constată că infractiunile deduse judecătii, prin raportare la Sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Zalău, la data de 18.10.2019, definitivă sunt concurente cu: infracţiunea de viol, pentru care inculpatul Zaharia Iulian este condamnat definitiv la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare; infracţiunea de lipsire de libertate, pentru care inculpatul Zaharia Iulian este condamnat definitiv la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare; infracţiunea de furt calificat, pentru care inculpatul Zaharia Iulian este condamnat definitiv la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare. Contopeşte pedeapsa de 13 ani închisoare, aplicată în prezenta cauză, cu pedepsele de 12 ani închisoare, în pedeapsa cea mai grea de 13 ani închisoare, la care se adaugă sporul de 12 ani închisoare, calculat ca fiind 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, în final inculpatul Zaharia Iulian, urmând să execute pedeapsa de 25 (douăzeci şi cinci) de ani închisoare. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, au stabilit judecătorii.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Adolescentă violată de unchiul iubitului ei. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările